12/02/2019 12/02/2019 Ενδειτικές για τη στάση που αναμένεται να κρατήσει η κυβέρνηση σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές στις σχέσεις πολιτείας -εκκλησίας, αναμένονται οι συναντήσεις που θα έχει σήμερα και αύριο ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου. Παράλληλα, αρχίζει σήμερα στη Βουλή η πρώτη φάση της διαδικασίας Αναθεώρησης του Συντάγματος, με διήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια η οποία θα...
12 Φεβρουαρίου, 2019 - 8:07
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2019 - 11:51

Στον υπουργό Παιδείας σήμερα η Επιτροπή Διαλόγου της ΔΙΣ

Διαδώστε:
Στον υπουργό Παιδείας σήμερα η Επιτροπή Διαλόγου της ΔΙΣ

Ενδειτικές για τη στάση που αναμένεται να κρατήσει η κυβέρνηση σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές στις σχέσεις πολιτείας -εκκλησίας, αναμένονται οι συναντήσεις που θα έχει σήμερα και αύριο ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου. Παράλληλα, αρχίζει σήμερα στη Βουλή η πρώτη φάση της διαδικασίας Αναθεώρησης του Συντάγματος, με διήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια η οποία θα κλείσει με ονομαστική ψηφοφορία.

Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα η συνάντηση του υπουργού υπουργός Παιδείας με την Ειδική Επιτροπή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Υπουργείο θα ξεκινούσε στις 11.30.

Για το ίδιο θέμα θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στις 11:30.
Μεγάλο αγκάθι αποτελεί το εργασιακό καθεστώς των Κληρικών, για το οποίο η κυβέρνηση φέρεται να εμμένει, ενώ η Εκκλησία διαμηνύει ότι αποτελεί “κόκκινη γραμμή”. Η διάσταση αυτή είχε διαφανεί και κατά την προηγούμενη συνάντηση που είχε ο υπουργός με την Επιτροπή Διαλόγου όπου το εν λόγω θέμα.
Άμεσα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αναμένεται να στείλει στη Βουλή υπόμνημα με τις θέσεις της για τη συνταγματική αναθεώρηση και τις προτεινόμενες προς αναθεώρηση διατάξεις.

Σήμερα η συζήτηση για Αναθεώρηση του Συντάγματος

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Αναθεώρησης του Συντάγματος, με διήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής η οποία θα κλείσει με ονομαστική ψηφοφορία.

Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί έπειτα από έναν μήνα και στην ψηφοφορία που θα επαναληφθεί τότε, θα κριθεί πόσες και ποιες διατάξεις του καταστατικού χάρτη της Ελληνικής Δημοκρατίας θα παραπεμφθούν για αλλαγή από την επόμενη Βουλή η οποία για το σκοπό αυτό θα αποκαλείται Αναθεωρητική.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων