20/06/2023 20/06/2023 Στους 81 ανήλθε ο αριθμός των σορών που έχουν ανασυρθεί έως αυτή τη στιγμή, από τη θαλάσσια περιοχή, 47 ναυτικά μίλια σε διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Πύλου, όταν αλιευτικό σκάφος που μετέφερε αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής αριθμό παράτυπων μεταναστών, αναποδογύρισε και βούλιαξε. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, αργά το απόγευμα της Δευτέρας πλοίο ανοικτής θαλάσσης του...
20 Ιουνίου, 2023 - 9:21
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2023 - 9:25

Στους 81 ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο της Πύλου

Διαδώστε:
Στους 81 ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο της Πύλου

Στους 81 ανήλθε ο αριθμός των σορών που έχουν ανασυρθεί έως αυτή τη στιγμή, από τη θαλάσσια περιοχή, 47 ναυτικά μίλια σε διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Πύλου, όταν αλιευτικό σκάφος που μετέφερε αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής αριθμό παράτυπων μεταναστών, αναποδογύρισε και βούλιαξε.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, αργά το απόγευμα της Δευτέρας πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού, περισυνέλεξε μία σορό και τη μετέφερε στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου νωρίτερα είχαν μεταφερθεί άλλες δύο σοροί.

Οι έρευνες στο σημείο της ναυτικής τραγωδίας συνεχίζονται από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, από μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, τρία παραπλέοντα πλοία, ενώ επιχειρεί ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος του Λιμενικού.

Σημειώνεται ότι έως τώρα, από την επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος έχουν διασωθεί 104 άτομα που έχουν μεταφερθεί στη Μαλακάσα.

Στον ανακριτή οι εννέα συλληφθέντες

Στις 10 το πρωί αναμένεται να περάσουν την πόρτα του ανακριτή οι εννέα Αιγύπτιοι που έχουν συλληφθεί ως διακινητές για την υπόθεση της ναυτικής τραγωδίας ανοιχτά της Πύλου με θύματα δεκάδες μετανάστες, καθώς έλαβαν χθες 24ωρη προθεσμία προκειμένου οι συνήγοροί τους να ενημερωθούν για το σύνολο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί.

Σύμφωνα με δηλώσεις ενός εκ των συνηγόρων ο εντολέας του -που απολογήθηκε πρώτος- αρνείται τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και υποστηρίζει ότι είναι αθώος, ότι δεν είχε καμία συμμετοχή ή συνεισφορά στην μεταφορά των ατόμων και ότι είναι κι αυτός ένας από τους μετανάστες που πλήρωσαν όπως και οι υπόλοιποι.

Οι κατηγορούμενοι κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και θα οδηγηθούν εκ νέου σήμερα ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Πληροφορίες: ertnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων