14/04/2021 20/04/2021 Στη στοχοποίηση της ιστορικής Μονής Βισόκι Ντέτσανι προχώρησαν για ακόμη μια φορά κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Κοσσυφοπεδίου, με στόχο να πλήξουν την αδελφότητα και τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Σάββα Τζάντζιτς καθώς και το Πατριαρχείο της Σερβίας. Με ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο καταδικάζει αυτές τις στοχευμένες, όπως τις χαρακτήρισε, επιθέσεις στο ιερό του Βισόκι Ντέτσανι, που προσπαθούν...
14 Απριλίου, 2021 - 8:40
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2021 - 13:31

Στοχοποιούν τον Ορθόδοξο μοναχισμό στο Κοσσυφοπέδιο

Διαδώστε:
Στοχοποιούν τον Ορθόδοξο μοναχισμό στο Κοσσυφοπέδιο

Στη στοχοποίηση της ιστορικής Μονής Βισόκι Ντέτσανι προχώρησαν για ακόμη μια φορά κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Κοσσυφοπεδίου, με στόχο να πλήξουν την αδελφότητα και τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Σάββα Τζάντζιτς καθώς και το Πατριαρχείο της Σερβίας.

Με ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο καταδικάζει αυτές τις στοχευμένες, όπως τις χαρακτήρισε, επιθέσεις στο ιερό του Βισόκι Ντέτσανι, που προσπαθούν να θέσουν σε κίνδυνο την παρουσία της αδελφότητας και ως εκ τούτου τον μοναχισμό και τα ορθόδοξα ιερά και τον σερβικό πληθυσμό στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.

«Τονίζουμε για άλλη μια φορά και επαναλαμβάνουμε με υπερηφάνεια ότι το μοναστήρι του Βισόκι Ντέτσανι με τον ηγούμενο και την αδελφότητά του σε όλη την ιστορία του, και ειδικά κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, ήταν καταφύγιο για πολλά θύματα, ανεξαρτήτως θρησκείας και έθνους. Ως εκ τούτου, εξυπηρετούν με υπερηφάνεια όχι μόνο την επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης, αλλά και ολόκληρη τη σερβική εκκλησία», καταλήγει η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Σερβίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων