31/07/2020 31/07/2020 Στο στόχαστρο ακροδεξιών στοιχείων βρέθηκε το Ορθόδοξο νεκροταφείο στο χωριό Ντόμπριτς κοντά στο Σιρόκι Μπρίγκιε στη Βοσνία, καθώς έγραψαν με σπρέι σύνθημα κατά των Ορθοδόξων, στο οποίο ανέφεραν “αυτά σας περιμένουν” υπογράφοντας με το αρχικό γράμμα U, το οποίο χρησιμοποιεί η ακροδεξιά κροατική οργάνωση των Ουστάσι. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο π. Νεμπόισα Ράντιτσς,...
31 Ιουλίου, 2020 - 12:52
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2020 - 15:32

Στόχος ακροδεξιών Ορθόδοξο νεκροταφείο στη Βοσνία

Διαδώστε:
Στόχος ακροδεξιών Ορθόδοξο νεκροταφείο στη Βοσνία

Στο στόχαστρο ακροδεξιών στοιχείων βρέθηκε το Ορθόδοξο νεκροταφείο στο χωριό Ντόμπριτς κοντά στο Σιρόκι Μπρίγκιε στη Βοσνία, καθώς έγραψαν με σπρέι σύνθημα κατά των Ορθοδόξων, στο οποίο ανέφεραν “αυτά σας περιμένουν” υπογράφοντας με το αρχικό γράμμα U, το οποίο χρησιμοποιεί η ακροδεξιά κροατική οργάνωση των Ουστάσι.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο π. Νεμπόισα Ράντιτσς, οι κάτοικοι της περιοχής όπου συνέβη το περιστατικό ήταν πάρα πολύ φοβισμένοι, ενώ ο ίδιος προέβη και σε καταγγελία του συμβάντος στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

“Ήταν μια βάνδαλη ενέργεια . Αναμένω από τις αστυνομικές αρχές να συλλάβουν τους δράστες και οι αρμόδιες αρχές να καταδικάσουν το περιστατικό’, τόνισε.

Το Ντόμπριτς είναι το μοναδικό χωριό της περιοχής όπου κατοικούν περίπου 40 άνθρωποι σερβικής καταγωγής. Ορισμένοι από αυτούς δεν εγκατέλειψαν τις εστίες τους κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου τη δεκαετία του 90′, ενώ όσο το είχαν κάνει σταδιακά επέστρεψαν στο χωριό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων