23/05/2023 23/05/2023 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (23/5) έξω από την πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα, με αφορμή τη συνέχιση της κράτησης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη. Σχετικό κάλεσμα είχε απευθύνει η Ένωση Χειμαρριωτών «Η Χειμάρρα». Οι εκλογές κερδίζονται στις κάλπες και όχι στις φυλακές, ένα από τα συνθήματα Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (22/5)...
23 Μαΐου, 2023 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2023 - 20:42

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα για τη φυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη

Διαδώστε:
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα για τη φυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (23/5) έξω από την πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα, με αφορμή τη συνέχιση της κράτησης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

Σχετικό κάλεσμα είχε απευθύνει η Ένωση Χειμαρριωτών «Η Χειμάρρα». Οι εκλογές κερδίζονται στις κάλπες και όχι στις φυλακές, ένα από τα συνθήματα

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (22/5) συνεδρίασε το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) της Αλαβανίας και αποφάσισε την παράταση της κράτησης του νέου δήμαρχος Χειμάρρας και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση.

Η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Αταλάντα Ζεκίρι, αποφάσισε να απαγγείλει κατηγορίες για «ενεργητική διαφθορά στις εκλογές» με τις οποίες βαρύνονται οι δύο άνδρες.

Υπουργείο Εξωτερικών: Η παράταση στην κράτηση Μπελέρη προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα

Το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε άμεσα στην είδηση για την παραμονή του Μπελέρη στη φυλακή, σημειώνοντας πως «η παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου πλέον Δημάρχου Χείμαρρας, προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και στην ευρωπαϊκή αντίληψη για το κράτος δικαίου».

Πηγή: protothema

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων