12/02/2020 12/02/2020 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η Δ’ Ετήσια Διάλεξη “εις μνήμην Ιωάννου Φουντούλην” στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης. Χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας κ. Σίμωνος Πασχαλίδη και του Καθηγουμένου της ΙΜ. Σίμωνος Πέτρας Γερ. Ελισαίου απηύθυνε ο Πρωτοπρ. π. Αθανάσιος Γκίκας, καθώς και ο Παναγιώτης Δ Σκαλτσής, Πρόεδρος του τμηματος Θεολογίας...
12 Φεβρουαρίου, 2020 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2020 - 19:09

Συγκίνησε η εκδήλωση για τον αξέχαστο Ιωάννη Φουντούλη στη συμπρωτεύουσα

Διαδώστε:
Συγκίνησε η εκδήλωση για τον αξέχαστο Ιωάννη Φουντούλη στη συμπρωτεύουσα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η Δ’ Ετήσια Διάλεξη “εις μνήμην Ιωάννου Φουντούλην” στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης. Χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας κ. Σίμωνος Πασχαλίδη και του Καθηγουμένου της ΙΜ. Σίμωνος Πέτρας Γερ. Ελισαίου απηύθυνε ο Πρωτοπρ. π. Αθανάσιος Γκίκας, καθώς και ο Παναγιώτης Δ Σκαλτσής, Πρόεδρος του τμηματος Θεολογίας ο οποίος υπήρξε μαθητής του μακαριστού Φουντούλη.

Τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου μετέφερε ο Αρχιμ. Κωνσταντίνος Κουκόπουλος. Ακολούθησε μουσική εισαγωγή από το βυζαντινό χορό ψαλτών υπό τη διεύθυνση του κ. Δήμου Παπατζαλάκη με επίλεκτα μέλη της βυζαντινής μελοποιίας. Στο κυρίως μέρος της εκδήλωσης δόθηκε η διάλεξη του ελλογιμωτάτου κ. Christian Hannick, ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου “Julius-Maximilians” του Wurzburg, με θέμα: Η Τάξις των ακολουθιών στη λειτουργική πράξη κατά τη παλαιολόγεια περίοδο”. Τέλος έγινε η επίδοση του βραβείου “Ιωάννης Μ. Φουντούλης” στον κ. Βασίλειο Καλπάκη, δρ. Θεολογίας.

Παρευρέθηκαν ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Καθηγητές των δύο τμημάτων, μαθητές του Ιωάννη Φουντούλη Αρχιμ. Νικόδημος Σκρέτας, Παναγιώτης Σκαλτσής, Τρύφων Τσομπάνης, συγγενείς του αοίδημου λειτουργιολόγου, πολλοί κληρικοί και φοιτητές.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος 

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων