28/01/2023 29/01/2023 Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και έντονης συναισθηματικής φόρτισης έγινε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 στην Πάφο, η ταφή των οστών του πεσόντος κατά τις μάχες της Τηλλυρίας εθελοντή Ήρωα Κωστάκη Πενταλιώτη, που ταυτοποιηθήκαν με τη μέθοδο DNA. Aκολούθησε τρισάγιο στη μνήμη του. Ο Στάθης Ιωαννίδης, γιος του Κωστάκη Πενταλιώτη, ανέφερε πως όταν ο πατέρας του...
28 Ιανουαρίου, 2023 - 15:23
Τελευταία ενημέρωση: 29/01/2023 - 2:23

Συγκίνηση στην ταφή των οστών του Ήρωα της Πάφου Κωστάκη Πενταλιώτη

Διαδώστε:
Συγκίνηση στην ταφή των οστών του Ήρωα της Πάφου Κωστάκη Πενταλιώτη

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και έντονης συναισθηματικής φόρτισης έγινε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 στην Πάφο, η ταφή των οστών του πεσόντος κατά τις μάχες της Τηλλυρίας εθελοντή Ήρωα Κωστάκη Πενταλιώτη, που ταυτοποιηθήκαν με τη μέθοδο DNA. Aκολούθησε τρισάγιο στη μνήμη του.

Ο Στάθης Ιωαννίδης, γιος του Κωστάκη Πενταλιώτη, ανέφερε πως όταν ο πατέρας του σκοτώθηκε όταν ήταν οκτώ χρονών και ο αδερφός του έξι χρόνων. Δεν τον γνωρίσαμε, συνέχισε, ούτε θυμόμαστε πολλά πράγματα, ωστόσο ακούμε τα καλύτερα για τον χαρακτήρα του, αλλά και το πόσο αγαπητός ήταν στην κοινωνία της Πάφου.

Πρόσθεσε πως ο πατέρας του Κωστάκης Πενταλιώτης γεννήθηκε στο χωριό Πενταλιά της Επαρχίας Πάφου το 1927. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Πάφο για να δουλέψει στον θείο του Ευστάθιο Ιωάννιδη, ο οποίος τον είχε υπό την προστασία του. Ακολούθως γνώρισε την Ευφημία Κυριάκου από την Πέγεια και παντρεύτηκαν το 1956. Απέκτησαν δύο αγόρια. Ακολούθως το 1964 με την έναρξη των εχθροπραξιών στην Τηλλυρία, κατετάγη ως εθελοντής στην Νοσοκομειακή Μονάδα υπό τον ιατρό Δημήτρη Μαυγογένη. Στις 9 Αυγούστου οι Τούρκοι βομβάρδισαν το Νοσοκομείο με βόμβες Ναπάλμ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι όσοι ήταν μέσα.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, η κηδεία του πατέρα του είχε γίνει τον Αύγουστο του 1964 αλλά είχε ταφεί με άλλους. Αργότερα, ωστόσο, συνέχισε, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να κάνει εκταφή των οστών προκειμένου να γίνει μέθοδος DNA ώστε να ξεχωρίσουν οι πεσόντες. Στον τάφο του πατέρα του όπως είπε «βρέθηκαν και άλλοι πεσόντες οπότε μετά το DNA ξεχωρίσαμε τα οστά τα οποία θάψαμε σήμερα». Όπως ανέφερε, παρά τις προτροπές της μητέρας του να μην πάει, ο πατέρας του κατατάγηκε εθελοντής στη Νοσοκομειακή Μονάδα. Πρόσθεσε επίσης πως εκκρεμούν και άλλες περιπτώσεις. Ακολούθως, ο κ. Ιωαννίδης ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους που τίμησαν την μνήμη του πατέρα του και εξέφρασε την συγκίνηση του.

Σε δηλώσεις της η εγγονή του πεσόντα εθελοντή Ήρωα Κωστάκη Πενταλιώτη, Νικολέττα εξέφρασε την περηφάνεια της και τη συγκίνησή της για τον παππού της που θυσιάστηκε για την πατρίδα του.

 

(Πηγή: ΚΥΠΕ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων