25/03/2021 25/03/2021 Με την έπαρση της ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στις 8:03 πμ, ξεκίνησε το πρόγραμμα των εορτασμών για την 200η επέτειο από την 25η Μαρτίου του 1821. Σην τελετή έπαρσης της σημαίας στην Ακρόπολη έδωσαν το «παρών» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον εθνικό ύμνο έψαλε η...
25 Μαρτίου, 2021 - 14:48
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2021 - 23:12

Συγκίνηση στην έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Συγκίνηση στην έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη (ΒΙΝΤΕΟ)

Με την έπαρση της ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στις 8:03 πμ, ξεκίνησε το πρόγραμμα των εορτασμών για την 200η επέτειο από την 25η Μαρτίου του 1821.

Σην τελετή έπαρσης της σημαίας στην Ακρόπολη έδωσαν το «παρών» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον εθνικό ύμνο έψαλε η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή.

Σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα η τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο του ‘Αγνωστου Στρατιώτη, ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου και του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Πρώτη κατέθεσε στεφάνι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ακολούθησαν οι ξένοι ηγέτες, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρίγκηπας της Ουαλίας Κάρολος, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν και η Υπουργός ‘Αμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί.

Ακολουθώντας το τελετουργικό η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παιάνισε τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο, καθώς και τους Εθνικούς Ύμνους των χωρών των υψηλών προσκεκλημένων που κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο του ‘Αγνωστου Στρατιώτη, ενώ άγημα της Προεδρικής Φρουράς απέδωσε Τιμές στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους ξένους ηγέτες.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων