09/01/2020 26/09/2022 Σε κλίμα ιδιαιτέρας συγκινήσεως, τελέσθη κατά την Πέμπτη 9η Ιανουαρίου 2020 στην Ιερά Μονήν Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου, το διετές Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κυρού Χρυσοστόμου Δημητριάδη του Ιμβρίου, του και πρώτου Μητροπολίτου της εν Δωδεκανήσω Ιεράς ταύτης Μητροπόλεως του Οικουμενικού Θρόνου. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος, ετέλεσε την Θεία...
09 Ιανουαρίου, 2020 - 15:03
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2022 - 19:29

Συγκίνηση στο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σύμης

Διαδώστε:
Συγκίνηση στο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σύμης

Σε κλίμα ιδιαιτέρας συγκινήσεως, τελέσθη κατά την Πέμπτη 9η Ιανουαρίου 2020 στην Ιερά Μονήν Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου, το διετές Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κυρού Χρυσοστόμου Δημητριάδη του Ιμβρίου, του και πρώτου Μητροπολίτου της εν Δωδεκανήσω Ιεράς ταύτης Μητροπόλεως του Οικουμενικού Θρόνου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία προέστη του Ιερού Μνημοσύνου. Συλλειτουργοί του ήσαν ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ι. Μονής Πανορμίτου Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Αντώνιος Πατρός, ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεώς μας Πρωτοπρ. Στέφανος Μακρής, άπαντες οι Εφημέριοι της Σύμης, εκ των οποίων σημειωτέον οι τέσσαρες αποτελούν χειροτονίες του αοιδίμου Ιεράρχου, ως και ο Διάκονός μας π. Γεώργιος Κακακιός.

Επίσης πολλοί ήσαν κι εκείνοι που προσήλθαν από την Σύμη, καθώς και οι εργαζόμενοι της Ι. Μονής Πανορμίτου, διά να τιμήσουν την μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτου. Λίαν συγκινητική τέλος ήταν και η εμπνευσμένη προσλαλιά του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, περί της προσωπικότητος και της εν γένει προσφοράς του εκλιπόντος εις την νεοσύστατον Μητρόπολιν των ακριτικών μας Νήσων.

Μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος μετά του Ιερού Κλήρου μετέβη εις το παρακείμενον της Ι. Μονής Κοιμητήριον, όπου αναπαύεται το χοικόν σκήνος του αοιδίμου Προκατόχου του, και ετέλεσεν επί του τάφου του το Νεκρώσιμον Τρισάγιον.

Τέλος, εις την Μεγάλη Τράπεζα της Μονής προσεφέρθησαν καφές και τα παρατιθέμενα κόλλυβα, διά ανάπαυσιν της ψυχής αυτού.

Ακολουθούν σχετικά φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων