24/06/2021 24/06/2021 Αυτά είναι τα συγκλονιστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα απο τη χθεσινή επίθεση με βιτριόλι στους επτά Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το βιτριόλι ξέβαψε και τρύπησε τα ράσα με τους Συνοδικούς να οδηγούνται άμεσα στο Νοσοκομείο. ΦΩΤΟ: Χ. ΜΠΟΝΗΣ             Το χρονικό της επίθεσης Στο Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος το...
24 Ιουνίου, 2021 - 11:58
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2021 - 12:05

Συγκλονιστικές Εικόνες: Το βιτριόλι που έπεσε στα ράσα

Διαδώστε:
Συγκλονιστικές Εικόνες: Το βιτριόλι που έπεσε στα ράσα

Αυτά είναι τα συγκλονιστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα απο τη χθεσινή επίθεση με βιτριόλι στους επτά Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το βιτριόλι ξέβαψε και τρύπησε τα ράσα με τους Συνοδικούς να οδηγούνται άμεσα στο Νοσοκομείο.

ΦΩΤΟ: Χ. ΜΠΟΝΗΣ

 

 

 

 

 

 

Το χρονικό της επίθεσης

Στο Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος το απόγευμα της Τετάρτης 23 Ιουνίου εκδικαζόταν στο Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο με το αίτημα της οριστικής καθαίρεσης η υπόθεση του Αρχιμανδρίτη Θεοφύλακτου Κόμβου (το όνομά του ανέφερε ο συνήγορος του μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ) ο οποίος υπηρετούσε στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας. Λίγον πριν την ανακοίνωση της απόφασης ο ιερέας έβγαλε από την τσέπη του δύο μικρά μπουκάλια με καυστικό υγρό και τα έριξε προς το μέρος της έδρας που ήταν οι Αρχιερείς και αμέσως τράπηκε σε φυγή. Συγκεκριμένα το καυστικό υγρό προκάλεσε τραύματα στους Μητροπολίτες, Γουμενίσσης Δημήτριο, Δρυινουπόλεως Ανδρέα, Κασσανδρείας Νικόδημο, Ζακύνθου Διονύσιο, Άρτης Καλλίνικο, Κηφισίας Κύριλλο και Γλυφάδας Αντώνιο καθώς και ο γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων Αρχιμανδρίτη Σεβαστιανός Σωμαράκης.

Αμέσως μετά την αποτρόπαια πράξη ο ιερέας προσπάθησε να τραπεί σε φυγή αλλά ο αστυνομικός φρουρός και οι δύο δικηγόροι του Μεγάρου τον κυνήγησαν ενώ αστυνομικοί που κλήθηκαν για ενισχύσεις του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών. Εκεί, σύμφωνα με την ΕΡΤ, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως προέβη στην εν λόγω ενέργεια καθώς θεωρεί την καθαίρεση του άδικη και προϊόν σκευωρίας. Στη συνέχεια όμως οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων