30/06/2020 30/06/2020 Στη Σαμοθράκη βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο οποίος τέλεσε Ιερά Αγρυπνία στο «Στασίδι του Αποστόλου Παύλου», αλλά και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων στην Παναγία του λιμανιού της Σαμοθράκης, στην Καμαριώτισσα.  Μετά το ταξίδι του αυτό στο νησί του Έβρου, ο Σεβασμιώτατος απέστειλε σήμερα συγχαρητήριο μήνυμα για...
30 Ιουνίου, 2020 - 13:33
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2020 - 16:17

Συγχαρητήριο Μητρ. Ανθίμου για το νέο πλοίο της Σαμοθράκης

Διαδώστε:
Συγχαρητήριο Μητρ. Ανθίμου για το νέο πλοίο της Σαμοθράκης

Στη Σαμοθράκη βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο οποίος τέλεσε Ιερά Αγρυπνία στο «Στασίδι του Αποστόλου Παύλου», αλλά και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων στην Παναγία του λιμανιού της Σαμοθράκης, στην Καμαριώτισσα. 

Μετά το ταξίδι του αυτό στο νησί του Έβρου, ο Σεβασμιώτατος απέστειλε σήμερα συγχαρητήριο μήνυμα για το νέο πλοίο, που μεταφέρει επιβάτες από την Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη, και έφτασε στο νησί αρκετά μετά το περσινό τεράστιο πρόβλημα και τον θερινό πολυήμερο αποκλεισμό των τουριστών εκεί.

Ενήμεροι για το ταξίδι του κ. Άνθιμου, μάλιστα, οι υπεύθυνοι του πλοίου ανήρτησαν και την βυζαντινή σημαία.

«Το πρώτο μου ταξίδι στη Σαμοθράκη, με το νέο πλοίο μας, υπήρξε μια εξαιρετικά ευχάριστη έκπληξη. Η ανάρτηση της βυζαντινής σημαίας αφορούσε σ’ εμένα, όμως, αμέριστο και ανεπιτήδευτο προς όλους ήταν το καλωσόρισμα των επιβατών, η υποβοηθούμενη από το προσωπικό άνοδος και τακτοποίηση των ηλικιωμένων στις θέσεις τους καθώς και η προθυμία τους στην εξυπηρέτηση και διευκόλυνση κάθε ταξιδιωτικού αιτήματός τους. Τα απαραίτητα για την πανδημία μέτρα τηρούντο απαρέγκλιτα από το προσωπικό και συστήνονταν ευγενικά προς όλους τους επιβάτες. Και η συνολική σε όλους τους χώρους καθαριότητα διαπιστώνετο ανεπιτήδευτη και επιμελημένη», αναφέρει αρχικά το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου.

«Στη συνέχεια, στις επικοινωνίες που είχα με πολλούς κατοίκους του Νησιού μας διαφόρων ηλικιών και εμπειριών, εισέπρατα ευκαίρως ακαίρως την ενθουσιαστική επιβεβαίωση και την ικανοποίηση όλων ανεξαιρέτως για την αίσθηση της αξιοπρεπούς αναγνωρίσεως και τιμής που απολαμβάνουν σε κάθε ταξίδι.

Γεγονός που με ωθεί να ευχαριστήσω δημόσια τον Καπετάνιο του «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» κ. Κυριάκο Μουζάκη, το ένστολο και μη προσωπικό του πλοίου μας, καθώς και την Εταιρία Zante Ferries για την ποιότητα της προσφοράς που προσφέρουν στους ταξιδιώτες σαμόθρακες και στους επισκέπτες του μαγευτικού Νησιού μας, κατ’ αυτήν την δύσκολη για τον τουρισμό περίοδο, σε όλη την Πατρίδα μας, αλλά ιδιαίτερα στην περιοχή μας. Η διάνοιξη της γραμμής προς Λήμνο (εύχομαι και προς Καβάλα) ήδη πληροφορούμαι ότι ετοιμάζει την εκτόξευση των τουριστικών στόχων μας.

Εύχομαι «καλόν πλου» και καλά ταξίδια με τον Άγιο Νικόλαο και τον Άγιο Εύπλου πάντα στο τιμόνι», καταλήγει ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εορταστική αγρυπνία στο Στασίδι του Αποστόλου Παύλου στη Σαμοθράκη

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων