25/10/2019 25/10/2019 Στο ιστορικό κτίριο του Διοικητηρίου, για πρώτη φορά, θα συγκεντρωθούν και θα εκτεθούν 55 έργα ζωγραφικής και χαρακτικά, 15 έργα μεταλλοτεχνίας και 3 έργα κεραμικής, όλα εμπνευσμένα από τον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης. Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη του αποτυπώματος της προσωπικότητας του Αγίου Δημητρίου και η “συμβολή” του στη διαμόρφωση των ιστορικών γεγονότων της...
25 Οκτωβρίου, 2019 - 18:35
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2019 - 18:36

“Σύγχρονες Όψεις του Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη”

Διαδώστε:
“Σύγχρονες Όψεις του Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη”

Στο ιστορικό κτίριο του Διοικητηρίου, για πρώτη φορά, θα συγκεντρωθούν και θα εκτεθούν 55 έργα ζωγραφικής και χαρακτικά, 15 έργα μεταλλοτεχνίας και 3 έργα κεραμικής, όλα εμπνευσμένα από τον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης.

Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη του αποτυπώματος της προσωπικότητας του Αγίου Δημητρίου και η “συμβολή” του στη διαμόρφωση των ιστορικών γεγονότων της Θεσσαλονίκης. Επίσης, μέσω των εκθεμάτων, καταγράφεται η ιδιαίτερη σχέση που ανέπτυξε ο Άγιος με τους κατοίκους της πόλης, αλλά και το ιστορικό αποτύπωμα στη λατρεία του, αποδεικνύοντας την αλληλεπίδραση του Πολιούχου με την ιστορία της Θεσσαλονίκης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019, αμέσως μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αγγελάκης Γ. Ρεπορτάζ: Π. Γιούλτση

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Δηλώσεις:

1. Θεόδωρος Καράγλου – υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης)
2. Βασίλης Γάκης – δημοτικός σύμβουλος
3. Μίλτος Παπανικολάου – επιμελητής έκθεσης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων