15/02/2019 15/02/2019 Σχεδόν καθημερινό είναι το φαινόμενο συλλήψεων Χριστιανών σε αρκετές περιοχές του Ιράν, ενώ αρκετοί Ιερείς έχουν φυλακιστεί. Οι ελάχιστοι Χριστιανοί που έχουν παραμείνει στη χώρα τελούν τα μυστήρια κρυφά, υπό το φόβο συλλήψεων αλλά και επιθέσεων από φανατικούς ισλαμιστές. Ενώ τα κρούσματα αυτά κορυφώνονται καθώς συμπληρώνονται φέτος 40 χρόνια από την Ισλαμική Επανάσταση. Μετά την Ισλαμική...
15 Φεβρουαρίου, 2019 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2019 - 12:57

Συλλαμβάνονται στο Ιράν όσοι μεταλαμβάνουν

Διαδώστε:
Συλλαμβάνονται στο Ιράν όσοι μεταλαμβάνουν

Σχεδόν καθημερινό είναι το φαινόμενο συλλήψεων Χριστιανών σε αρκετές περιοχές του Ιράν, ενώ αρκετοί Ιερείς έχουν φυλακιστεί.

Οι ελάχιστοι Χριστιανοί που έχουν παραμείνει στη χώρα τελούν τα μυστήρια κρυφά, υπό το φόβο συλλήψεων αλλά και επιθέσεων από φανατικούς ισλαμιστές. Ενώ τα κρούσματα αυτά κορυφώνονται καθώς συμπληρώνονται φέτος 40 χρόνια από την Ισλαμική Επανάσταση. Μετά την Ισλαμική Επανάσταση στο Ιράν, οι θρησκευτικές μειονότητες υποχρεώθηκαν να συμβιβαστούν με τους ισλαμικούς κανόνες και τους απαγορεύθηκε να προπαγανδίζουν τις θρησκείες τους. Αν και θεωρητικά τους επετράπη να διατηρήσουν τη γλώσσα τους και τις θρησκευτικές παραδόσεις τους, αυτά πρέπει να γίνονται κρυφά.

Επίσης, αρκετοί Χριστιανοί έχουν κατά καιρούς καταδικαστεί, συλληφθεί ή βασανιστεί επειδή ήπιαν τη Θεία Κοινωνία, με το αιτιολογικό ότι το αλκοόλ απαγορεύεται στο Ισλάμ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων