02/12/2019 02/12/2019 Την προσεχή Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου, αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, του πολιούχου της Αλεξανδρουπόλεως και πανηγυρίζει ο Ιερός Μητροπολιτικός και Καθεδρικός Ναός της πόλεως. Φέτος, η εορτή του Πολιούχου θα γίνει παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει...
02 Δεκεμβρίου, 2019 - 18:05
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2019 - 17:17

Συλλείτουργο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Αλεξανδρούπολη

Διαδώστε:
Συλλείτουργο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Αλεξανδρούπολη

Την προσεχή Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου, αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, του πολιούχου της Αλεξανδρουπόλεως και πανηγυρίζει ο Ιερός Μητροπολιτικός και Καθεδρικός Ναός της πόλεως.

Φέτος, η εορτή του Πολιούχου θα γίνει παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων της 100ετίας από την απελευθέρωση της πόλεώς μας που θα κορυφωθούν το ερχόμενο έτος 2020.

Ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της Πανηγύρεως θα τελεσθεί την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου το απόγευμα στις 7.00’ μ.μ.. χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ανθίμου.

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου το πρωΐ από 7.00’ μέχρι 10.30’ π.μ. θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο από τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό και τον Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, κ. Άνθιμο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος θα κηρύξει την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων του Ιωβηλαίου Έτους 2020. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η Λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου μέχρι την παραλιακή λεωφόρο της πόλεώς.

Αμέσως μετά, στις 12 το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου με θέμα «Από τη βιομηχανική επανάσταση στην τεχνολογική επανάσταση – στον αστερισμό ενός αβέβαιου μέλλοντος».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων