24/05/2022 24/05/2022 Του Νικόλαου Ζαΐμη Στην ανακοίνωση ότι η Αρχιεπισκοπή Αχρίδος έλαβε θετική απάντηση στο αίτημα που είχε υποβάλει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την τέλεση συλλείτουργου μεταξύ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου κ. Στεφάνου, προέβη σήμερα ο Προκαθήμενος της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος στο συλλείτουργο που τέλεσε με τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο στον Καθεδρικό Ναό...
24 Μαΐου, 2022 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2022 - 14:42

Συλλείτουργο την Κυριακή της Πεντηκοστής Οικουμενικού Πατριάρχη-Αρχιεπισκόπου Αχρίδος

Διαδώστε:
Συλλείτουργο την Κυριακή της Πεντηκοστής Οικουμενικού Πατριάρχη-Αρχιεπισκόπου Αχρίδος

Του Νικόλαου Ζαΐμη

Στην ανακοίνωση ότι η Αρχιεπισκοπή Αχρίδος έλαβε θετική απάντηση στο αίτημα που είχε υποβάλει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την τέλεση συλλείτουργου μεταξύ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου κ. Στεφάνου, προέβη σήμερα ο Προκαθήμενος της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος στο συλλείτουργο που τέλεσε με τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Κλήμεντος Αχρίδος στα Σκόπια. 

Μετά την εξαγγελία του Πατριάρχη Σερβίας ότι η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων του Πατριαρχείου Σερβίας αναγωνρίζει ομόφωνα το αυτοκέφαλο στην Αρχιεπισκοπή Αχρίδος ο κ. Στέφανος ανέφερε ότι θα μεταβεί την Κυριακή της Πεντηκοστής στο Φανάρι προκειμένου να συλλειτουργήσει με τον Παναγιώτατο ο οποίος θα επιδώσει στον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος την Πράξη επίσημης αποδοχής της κανονικότητάς και κοινωνίας με όλες τις Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες όπως είχε γράψει το ope.gr υπήρξε έντονη κινητικότητα μεταξύ Σκοπίων και Φαναρίου για την τέλεση συλλείτουργου μεταξύ του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος.

“Οι πρόγονοί μας χαίρονται στην ουράνια Εκκλησία”

“Οι πρόγονοί μας τώρα χαίρονται μαζί μας στην ουράνια Εκκλησία, βλέποντας τη χαρά και την ενότητά μας”, με αυτά τα λόγια, μεταξύ άλλων, εξέφρασε τη χαρά του για τη σημερινή εξέλιξη με την αναγνώριση της αυτοκεφαλίας από το Πατριαρχείο Σερβίας ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Στέφανος κατά την ομιλία του από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Κλήμεντος.

“Πρόσφατα, στην πόλη των δύο ποταμών – στο Βελιγράδι, κάτω από εκείνο το υπέροχο τρούλο του ναού του Αγίου Σάββα, φώναξε η χαρά του λαού του Θεού, τόσο από τη Μακεδονία όσο και από τη Σερβία, ώστε ο αναστεναγμός ανακούφισης των προγόνων μας  και όλων μας ακούστηκε δυνατά. Και εκείνη η χαρά της αδελφικής συμφιλίωσης, που προέκυψε από τη μητρική πρωτοβουλία της Μητέρας Εκκλησίας – του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Παναγιωτάτου, και από την οποία προέκυψε η συγκατάβαση, γεμάτη αγάπη και κατανόηση από το αδελφό Σερβικό Πατριαρχείο, συνέβη στην πιο ευτυχισμένη περίοδο – το πνευματικό καλοκαίρι της ευλογημένης Πεντηκοστής. Και ιδού η δεύτερη λειτουργική εορτή της κοινωνίας, όταν ο Θεός μας έδωσε «εν μία καρδία», να δοξάσουμε το ένδοξο και μεγαλειώδες όνομά Του”, ανέφερε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων