07/09/2022 07/09/2022 Συνελήφθησαν, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου 2022, στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, δύο ημεδαποί – άνδρας και γυναίκα- και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής. Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, που οδήγησε στον εντοπισμό και σύλληψη...
07 Σεπτεμβρίου, 2022 - 16:20
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2022 - 16:27

Σύλληψη ιερόσυλων στη Ζάκυνθο – Διέρρηξαν δύο φορές τον ίδιο ναό

Διαδώστε:
Σύλληψη ιερόσυλων στη Ζάκυνθο – Διέρρηξαν δύο φορές τον ίδιο ναό

Συνελήφθησαν, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου 2022, στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, δύο ημεδαποί – άνδρας και γυναίκα- και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, που οδήγησε στον εντοπισμό και σύλληψη των ανωτέρω, καθώς όπως προέκυψε, το βράδυ της Δευτέρας (05.09.2022) παραβίασαν την πόρτα του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους στη Ζάκυνθο, με σκοπό την κλοπή, χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Επιπλέον, από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών, στο πλαίσιο εξέτασης σχετικής καταγγελίας, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των προαναφερόμενων δραστών σε υπόθεση διάρρηξης-κλοπής η οποία πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από βραδινές ώρες της Πέμπτης (01.09.2022) έως πρωινές ώρες της Παρασκευής (02.09.2022), στον ίδιο Ιερό Ναό, αφαιρώντας από το εσωτερικό Ιερές εικόνες, Ιερό Ευαγγέλιο, παλαιά κηροπήγια, ιστορικούς ασημένιους δίσκους και άλλα εκκλησιαστικά είδη, συνολικής αξίας -10.000- ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και το σύνολο των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία επιστράφηκαν στον εφημέριο του Ιερού Ναού.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων