03/07/2023 03/07/2023 Ένας μνημειώδης συλλογικός τόμος, αφιερωμένος στο μυστήριο της εμβρυϊκής ζωής, τις ιατρικές, νομικές, βιοηθικές, θεολογικές και ποιμαντικές διαστάσεις έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του στο εκδοτικό στερέωμα. Πρόκειται για ένα ογκώδες δίτομο έργο, όπου περισσότεροι από 100 ειδικοί εμπλεκόμενοι σε αυτό το φλέγον ζήτημα συνεισφέρουν με την άποψή τους στην πληρέστερη δυνατή ενημέρωση κάθε σοβαρά σκεπτόμενου...
03 Ιουλίου, 2023 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2023 - 20:58

Συλλογικός τόμος με τίτλο “Ζωή ή θάνατος: το πρόβλημα των εκτρώσεων”

Διαδώστε:
Συλλογικός τόμος με τίτλο “Ζωή ή θάνατος: το πρόβλημα των εκτρώσεων”

Ένας μνημειώδης συλλογικός τόμος, αφιερωμένος στο μυστήριο της εμβρυϊκής ζωής, τις ιατρικές, νομικές, βιοηθικές, θεολογικές και ποιμαντικές διαστάσεις έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του στο εκδοτικό στερέωμα.

Πρόκειται για ένα ογκώδες δίτομο έργο, όπου περισσότεροι από 100 ειδικοί εμπλεκόμενοι σε αυτό το φλέγον ζήτημα συνεισφέρουν με την άποψή τους στην πληρέστερη δυνατή ενημέρωση κάθε σοβαρά σκεπτόμενου ανθρώπου.

Ήδη από το προλογικό σημείωμα δίδεται το στίγμα της πραγμάτευσης: ο σύγχρονος κόσμος παραμερίζει εύκολα την αξία και τη σημασία της αρχής της ζωής μπροστά στο πρόταγμα της ευτυχίας, της επιτυχίας και οτιδήποτε προβάλλει συγκαλυμμένα ή όχι ο σύγχρονος καταναλωτικός πολιτισμός.

Παρουσιάζεται η ιατρική διάσταση της εμβρυϊκής ζωής καθώς και της πρακτικής των αμβλώσεων με τρόπο εύληπτο για τον αναγνώστη.

Νομικοί επιστήμονες προσεγγίζουν το ζήτημα μέσα από το πνεύμα και το γράμμα του νόμου.

Βιοηθικές και φιλοσοφικές αναλύσεις ανατέμνουν και αναδεικνύουν τα ηθικά ζητήματα που ανακύπτουν και η επιστήμη της ψυχολογίας διεισδύει στα άδυτα του ανθρώπινου ψυχισμού που έρχεται κοντά στις ακραίες καταστάσεις που γεννώνται.

Θεολόγοι και ποιμένες προσλαμβάνουν την αρχή της ανθρώπινης ζωής με κριτήρια εκκλησιαστικά και προσφέρουν κατάθεση ποιμαντικού μόχθου με σκοπό την πρόληψη ή την θεραπεία τραυματικών για την ψυχή και το σώμα καταστάσεων.

Το σπουδαίο αυτό δίτομο έργο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καθ’ ΟΔΟΝ ([email protected]). Τη γενική επιμέλεια του συλλογικού τόμου είχε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Γ. Διακουμάκος, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, σε συνεργασία με τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Παπαθανασίου, κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης.

Πηγή: pemptousia.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων