22/11/2020 22/11/2020 Τα θερμά του συλλυπητήρια προς την Κυβέρνηση και την Εκκλησία της Σερβίας για την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Πατριάρχου Σερβίας κυρού Ειρηναίου, ο οποίος εκοιμήθη το πρωί της 20ης Νοεμβρίου 2020, εξέφρασε ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι κ. Γεώργιος Διακοφωτάκης. Αναλυτικά, η συλλυπητήρια επιστολή του Έλληνα Πρέσβη αναφέρει: “Παρακαλώ δεχθείτε τα ειλικρινή και...
22 Νοεμβρίου, 2020 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2020 - 14:51

Συλλυπητήρια ‘Ελλ. Πρέσβη – “Στενοί οι δεσμοί του με την Ελλάδα”

Διαδώστε:
Συλλυπητήρια ‘Ελλ. Πρέσβη – “Στενοί οι δεσμοί του με την Ελλάδα”

Τα θερμά του συλλυπητήρια προς την Κυβέρνηση και την Εκκλησία της Σερβίας για την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Πατριάρχου Σερβίας κυρού Ειρηναίου, ο οποίος εκοιμήθη το πρωί της 20ης Νοεμβρίου 2020, εξέφρασε ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι κ. Γεώργιος Διακοφωτάκης.

Αναλυτικά, η συλλυπητήρια επιστολή του Έλληνα Πρέσβη αναφέρει:

“Παρακαλώ δεχθείτε τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια για την εκδημία του Αγιωτάτου Αρχιεπισκόπου Πεκίου, Μητροπολίτου Βελιγραδίου και Καρλοβικίου και Πατριάρχου Σερβίας Κυρού Ειρηναίου.

Ο μακαριστός Πρωθιεράρχης θα παραμείνει στην ιστορία όχι μόνον της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, αλλά και της Ορθοδοξίας εν γένει διότι συνεκέντρωνε όλες τις αρετές, οι οποίες κοσμούν έναν επί γης ποιμένα της λογικής ποίμνης του Χριστού: αγάπη και κατανόηση για τους ανθρώπους, πραότητα, εμμονή στην πίστη. Επιτρέψτε μου να τονίσω και τους στενούς δεσμούς με την Ελλάδα και την Εκκλησία της.

Συμμετέχοντας στις προσευχές όλων των Σέρβων για την ανάπαυση της ψυχής του, αιτούμαι τας αρχιερατικές Σας ευλογίες.”

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Εξόδιος Ακολουθία του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου – η Ορθοδοξία αποχαιρετά μια φωτεινή μορφή γνήσιου χριστιανικού ήθους

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων