03/01/2022 03/01/2022 Το συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου, για την εκδημία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά αναφέρεται στην επί πολλά χρόνια εμπνευσμένη Ποιμαντορία του μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά, ενώ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος στο δικό του μήνυμα τον χαρακτηρίζει ως άοκνο υπηρέτη του λαού και του κλήρου της Αιτωλοακαρνανίας.  Διαβάστε ολόκληρο...
03 Ιανουαρίου, 2022 - 13:29
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2022 - 13:25

Συλλυπητήρια μηνύματα Δημάρχου Μεσολογγίου και Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος για την εκδημία του Μητροπολίτη Αιτωλίας

Διαδώστε:
Συλλυπητήρια μηνύματα Δημάρχου Μεσολογγίου και Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος για την εκδημία του Μητροπολίτη Αιτωλίας

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου, για την εκδημία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά αναφέρεται στην επί πολλά χρόνια εμπνευσμένη Ποιμαντορία του μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά, ενώ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος στο δικό του μήνυμα τον χαρακτηρίζει ως άοκνο υπηρέτη του λαού και του κλήρου της Αιτωλοακαρνανίας. 

Διαβάστε ολόκληρο το μήνυμα αρχικά του Δημάρχου κι έπειτα του Περιφερειάρχη:

«Θλίψη και συγκίνηση προκαλεί η απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και σε εμένα προσωπικά.

Η επί πολλά έτη εμπνευσμένη και δημιουργική Ποιμαντορία Του, σε όλους τους τομείς, με το πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο, αφήνει ένα ανεξίτηλο στίγμα δημιουργικής διάβασης, αλλά συγχρόνως αφήνει και ένα δυσαναπλήρωτο κενό στη Μητρόπολή μας. Η απώλεια του αγνού ανθρώπου του Θεού, του ακάματου και σεμνού λειτουργού της εκκλησίας, αποτελεί μεγάλη απώλεια για την Εκκλησία της Ελλάδας και για την Ορθοδοξία.

Ο αείμνηστος Μητροπολίτης υπήρξε ένας υποδειγματικός ποιμενάρχης που πάντα στήριζε την κοινωνία και τους ανθρώπους του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και ήταν πάντοτε παρών στα μείζονα προβλήματα της περιοχής μας. Θα κατέχει πάντα ιδιαίτερη θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές μας.

Στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και στους οικείους του απευθύνω τα θερμά συλλυπητήρια μου.

Αιωνία του η μνήμη»

Με ανάρτηση του στα social media, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, εκφράζει τη λύπη του για τον θάνατο του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που τα ξημερώματα , έχασε τη μάχη από τις επιπλοκές που του προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Ο κ. Φαρμάκης χαρακτηρίζει τον εκλιπόντα ιεράρχη «άοκνο υπηρέτη του λαού και του κλήρου της Αιτωλίας και της Ακαρνανίας», συμπληρώνοντας πως «άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του στην θρησκευτική και πνευματική ζωή του τόπου μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων