05/03/2021 05/03/2021 Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε ο πολιτικός κόσμος στην Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας για την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Επισκόπου πρώην Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κυρού Αθανασίου (Γιέφτιτς). Η Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς, απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα απευθυνομένο στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Σερβίας, στην Ιερά Επισκοπή Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης, καθώς και...
05 Μαρτίου, 2021 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2021 - 19:24

Συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον μακαριστό πρώην Ερζεγοβίνης

Διαδώστε:
Συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον μακαριστό πρώην Ερζεγοβίνης

Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε ο πολιτικός κόσμος στην Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας για την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Επισκόπου πρώην Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κυρού Αθανασίου (Γιέφτιτς).

Η Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς, απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα απευθυνομένο στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Σερβίας, στην Ιερά Επισκοπή Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης, καθώς και στους κληρικούς και πιστούς.

“Με θλίψη πληροφορήθηκα την είδηση ​​για την κοίμηση του μακαριστού Επισκόπου πρώην Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κυρού Αθανασίου”, σημειώνει η κα Τσβιγιάνοβιτς και προσθέτει ότι ο μακαριστός “άφησε ένα ανεξίτηλο σημάδι στον πιστό λαό στην Ερζεγοβίνη, ενέπνευσε πολλούς νέους με το παράδειγμα του, τους καθοδήγησε προς τις θεολογικές σπουδές και τους ενθάρρυνε να εισέλθουν στην ιερωσύνη και στην μοναστική ζωή. Εκ μέρους των πολιτών της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας και προσωπικά, σας εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου”.

 

Η Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς

 

Ο εκπρόσωπος των Σέρβων στο συλλογικό προεδρείο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ

 

Συλλυπητήριο μήνυμα προς την Εκκλησία της Σερβίας και τους πιστούς της απέστειλε και ο εκπρόσωπος των Σέρβων στο συλλογικό προεδρείο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ.

“Με θλίψη πληροφορήθηκα την είδηση ότι εκοιμήθη ο Επίσκοπος πρώην Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κυρός Αθανάσιος, ένας από τους πιο σημαντικούς επισκόπους και θεολόγους σε ολόκληρο τον Ορθόδοξο κόσμο. Θα θυμόμαστε τον Επίσκοπο Αθανάσιο ως έναν αληθινό ποιμενάρχη και ως συμπάσχων με τον λαό στην Ερζεγοβίνη, στο Κόσοβο και στα Μετόχια όπου διέμενε συχνά.”, αναφέρει.

Επίσης, τονίζει ότι ο μακαριστός Επίσκοπος κυρός Αθανάσιος ήρθε στην Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας στην αρχή του πολέμου, βίωσε με τον λαό όλα τα δεινά κατά την διάρκεια και μετά από αυτόν, και δεν υποχώρησε ποτέ από οτιδήποτε και οποιονδήποτε. Προσθέτει ότι η συμβολή του μακαριστού στην αναγέννηση της Εκκλησίας στην Ερζεγοβίνη είναι ανεκτίμητη, καθώς και στην Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας αλλά και στους Σέρβους της διασποράς.

Καταλήγοντας στο μήνυμα του, ο κ. Ντόντικ κάνει μνεία στην τεράστια συνεισφορά του μακαριστού Επισκόπου κυρού Αθανασίου στην θεολογική επιστήμη, την οποία, όπως σημειώνει, εξασκούσε μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αύριο το ύστατο χαίρε για τον Επίσκοπο πρώην Ερζεγοβίνης

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων