02/04/2021 02/04/2021 Συλλυπητήρια επιστολή απέστειλε ο Υφυπουργός Παιδείας, κ. Άγγελος Συρίγος, στον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Πρόδρομο Προδρόμου, για τον θάνατο της Κλαίρης Αγγελίδου, μίας μεγάλης Ελληνίδας. Στην επιστολή του, ο Υφυπουργός εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια. «Η Κλαίρη Αγγελίδου, άνθρωπος των γραμμάτων, αγωνίστρια της ΕΟΚΑ και πολιτικός ‘έφυγε’...
02 Απριλίου, 2021 - 15:32

Συλλυπητήρια Συρίγου για το θάνατο της Κλαίρης Αγγελίδου

Διαδώστε:
Συλλυπητήρια Συρίγου για το θάνατο της Κλαίρης Αγγελίδου

Συλλυπητήρια επιστολή απέστειλε ο Υφυπουργός Παιδείας, κ. Άγγελος Συρίγος, στον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Πρόδρομο Προδρόμου, για τον θάνατο της Κλαίρης Αγγελίδου, μίας μεγάλης Ελληνίδας. Στην επιστολή του, ο Υφυπουργός εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια.

«Η Κλαίρη Αγγελίδου, άνθρωπος των γραμμάτων, αγωνίστρια της ΕΟΚΑ και πολιτικός ‘έφυγε’ ανήμερα της επετείου της ενάρξεως του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ. Θα την θυμόμαστε για το πάθος της για την ελληνική παιδεία, για τους αγώνες που έδωσε για την ιδιαίτερη πατρίδα της και για τη σφραγίδα που άφησε στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Υπήρξε εμβληματική μορφή και για τα ελληνικά γράμματα και για τη δημόσια ζωή της Κύπρου, αφήνοντας πίσω της ανεκτίμητη παρακαταθήκη το πνευματικό της έργο. Της αξίζει κάθε τιμή» αναφέρει ο κ. Άγγελος Συρίγος.

«Μια πόλη μέσ’ στο συρματόπλεγμα/ τριάντα τρία τώρα χρόνια,/ η πόλη μου. Τριάντα τρία χρόνια μέσ’ στο συρματόπλεγμα/ η Αμμόχωστος/ ονειρεύεται ριπές ανέμων», έγραψε κάποτε. Εξέφρασε παραστατικά τον πόνο που άφησε η εισβολή από την ανικανοποίητη λαχτάρα για επιστροφή στα πατρογονικά εδάφη της Αμμοχώστου» σημειώνει ο Υφυπουργός.

«Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους γιούς της και στον κυπριακό λαό» καταλήγει ο κ. Συρίγος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων