10/04/2021 10/04/2021 Συλλυπητήριο  μήνυμα για την εκδημία του Πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου και συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας, o οποίος σε ηλικία 99 ετών απεβίωσε το μεσημέρι της Παρασκευής, απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.  Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει:  Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την εις Κύριον εκδημία της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας, του Πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα...
10 Απριλίου, 2021 - 10:25
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2021 - 10:39

Συλλυπητήρια του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για τον Πρίγκιπα Φίλιππο

Διαδώστε:
Συλλυπητήρια του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για τον Πρίγκιπα Φίλιππο

Συλλυπητήριο  μήνυμα για την εκδημία του Πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου και συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας, o οποίος σε ηλικία 99 ετών απεβίωσε το μεσημέρι της Παρασκευής, απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. 

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει: 

Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την εις Κύριον εκδημία της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας, του Πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου.

Κατά γενική ομολογία, ο αείμνηστος Πρίγκιπας Φίλιππος υπηρέτησε επί δεκαετίες με αφοσίωση το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κοινοπολιτεία, υπήρξε ακλόνητο στήριγμα των μελών της βασιλικής οικογένειας και αφιερώθηκε με ζέση σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες, διακριθείς για την ευαισθησία του σε θέματα περιβάλλοντος και για τον πολύτιμο επιστηριγμό των νέων ανθρώπων.

Για τους λόγους αυτούς, κέρδισε αναμφισβήτητα τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων, συμπεριλαμβανομένης της αυστραλιανής κοινωνίας.

Εκ μέρους των Επισκόπων, του ιερού Κλήρου και των μοναστικών αδελφοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, και διερμηνεύοντας τα αισθήματα του χριστεπώνυμου πληρώματός της, εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια προς την Αυτής Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα Ελισάβετ, προς τη βασιλική οικογένεια, καθώς επίσης προς τον αυστραλιανό και τον βρετανικό λαό και προς άπαντες τους πολίτες των χωρών της Κοινοπολιτείας που σήμερα πενθούν για την απώλειά του.

Αιωνία αυτού η μνήμη.

Τριήμερο Πένθος κήρυξε και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας:

Τη θλίψη της για το γεγονός εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Μάλιστα, η Αρχιεπισκοπή κήρυξε τριήμερο πένθος σε όλες τις κοινότητες της Αρχιεπισκοπής ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τον πολύκλαυστο Πρίγκηπα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με συντριβή καρδίας πληροφορηθήκαμε την εκδημία της Αυτού Υψηλότητας Πρίγκιπος Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου, ο οποίος αναπαύθηκε ειρηνικά εν Κυρίω σήμερα το πρωί στα Βασιλικά Ανάκτορα του Windsor.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας και το πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια και την βαθιά θλίψη τους προς την Αυτή Μεγαλειότητα την Βασίλισσα Ελισάβετ και σε ολόκληρο τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή παρακαλεί τους ευσεβείς κληρικούς και τον φιλόχριστο λαό του Θεού όπως προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του Πρίγκηπος Φιλίππου.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε τριήμερο πένθος σε όλες τις κοινότητες της Αρχιεπισκοπής ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τον πολύκλαυστο Πρίγκηπα.

Επίσης αναπέμπουμε ευχές προς τον Τριαδικό Θεό για την ευημερία, την σταθερότητα και την υγεία της Μεγαλειοτάτης Βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς και ολόκληρης της Βασιλικής Οικογένειας αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Συλλυπητήρια Προέδρου της Δημοκρατίας:

Τα θερμά της συλλυπητήρια προς την Βασίλισσα Ελισάβετ, την βασιλική οικογένεια και τον βρετανικό λαό, για την απώλεια του δούκα του Εδιμβούργου, Πρίγκιπα Φιλίππου, εκφράζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μέσω ανάρτησης της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας παράλληλα αναφορά στην Κέρκυρα, γενέτειρα του θανόντος.

«Ο Πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα, υπηρέτησε με αφοσίωση τη χώρα του για πολλές δεκαετίες. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια προς τη Βασίλισσα Ελισάβετ, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και τον βρετανικό λαό.», αναφέρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

 

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Πρίγκιπα Φιλίππου έστειλε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στον γιό του, Πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο.

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα την εκδημία του σεβάσμιου πατέρα σας Πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς εσάς και τη μητέρα σας βασίλισσα Ελισάβετ, τις δύσκολες αυτές στιγμές. Ταυτόχρονα προσευχόμαστε στο Θεό να αναπαύσει τη ψυχή του, να παρηγορήσει τη βασιλική οικογένεια και να ευλογήσου όλους εκείνους που αυτές τις ημέρες πένθους δείχνουν σεβασμό στη μνήμη του»αναφέρει ο Μακαριώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων