02/09/2019 02/09/2019 Το σημαντικότερο βιβλιοθηκονομικό γεγονός, το 85ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών και Ιδρυμάτων (World Library and Information Congress / International Federation of Library Associations and Institutions – IFLA), το οποίο έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από 24 έως 30 Αυγούστου 2019, παρακολούθησαν 3.640 σύνεδροι από 140 χώρες του κόσμου. Τα βασικά θέματα...
02 Σεπτεμβρίου, 2019 - 22:18

Συμμετοχή της ΟΑΚ στο σημαντικότερο βιβλιοθηκονομικό γεγονός

Διαδώστε:
Συμμετοχή της ΟΑΚ στο σημαντικότερο βιβλιοθηκονομικό γεγονός

Το σημαντικότερο βιβλιοθηκονομικό γεγονός, το 85ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών και Ιδρυμάτων (World Library and Information Congress / International Federation of Library Associations and Institutions – IFLA), το οποίο έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από 24 έως 30 Αυγούστου 2019, παρακολούθησαν 3.640 σύνεδροι από 140 χώρες του κόσμου. Τα βασικά θέματα συζήτησης ήταν οι Νέες Τεχνολογίες, η Καινοτομία, οι Συνεργασίες, το Περιβάλλον, καθώς και τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα στον χώρο των Βιβλιοθηκών.

Τη Βιβλιοθήκη της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, «Το Φως», εκπροσώπησε –με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση / Onassis Foundation– ο Βιβλιοθηκονόμος του Ιδρύματος κ. Ιωάννης Μουντογιαννάκης, ο οποίος είχε κύκλο συναντήσεων με επίσημους φορείς του χώρου, όπως τον κ. Φίλιππο Τσιμπόγλου, Διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης, την κ. Ανθή Κατσιρίκου, Μέλους ΕΕΒΕΠ και Προϊσταμένης της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, τον κ. Πάνο Κωνσταντόπουλο, Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλους του Ερευνητικού Κέντρου Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας των Επικοινωνιών και της Γνώσης, την κ. Βιβή Χουδαλάκη, Διευθύντρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων κ.ά.

Η στρατηγική της IFLA για την περίοδο 2019-2024 παρουσιάστηκε στο Συνέδριο @wlic2019 από τον Γενικό Γραμματέα της IFLA, κ. Gerald Leitner, ως αποκορύφωμα διετούς διαλόγου με τους εργαζόμενους στον τομέα της Βιβλιοθήκης και της Πληροφόρησης σε όλο τον κόσμο, θέτοντας ως αποστολή να εμπνεύσει, να ενεργοποιήσει και να συνδέσει το παγκόσμιο δίκτυο των Βιβλιοθηκών.

Επιπλέον, η ΟΑΚ συμμετείχε στο Συνέδριο με υλικό πληροφοριών, όπου παρουσιάζονται οι δράσεις και το έργο της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος.

Οι σύνεδροι ανανέωσαν τη συνάντησή τους, στο 86ο Συνέδριο της IFLA, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 15-22 Αυγούστου 2020, στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Παρατίθεται φωτογραφικό υλικό:

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων