06/03/2021 06/03/2021 Στις 3 Μαρτίου 2021 οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος» το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος και η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, συνδιοργάνωσαν διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Συμπεριφορά των παιδιών σε ανθρώπους με άνοια». Ομιλητής ήταν ο Δρ Κωστής Προύσκας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος», Ψυχολόγος-Δρ. Γεροντολογίας. Στον πρόλογο του ο Δρ...
06 Μαρτίου, 2021 - 12:06
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2021 - 12:16

«Συμπεριφορά των παιδιών σε ανθρώπους με άνοια»

Διαδώστε:
«Συμπεριφορά των παιδιών σε ανθρώπους με άνοια»

Στις 3 Μαρτίου 2021 οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος» το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος και η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, συνδιοργάνωσαν διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Συμπεριφορά των παιδιών σε ανθρώπους με άνοια».

Ομιλητής ήταν ο Δρ Κωστής Προύσκας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος», Ψυχολόγος-Δρ. Γεροντολογίας. Στον πρόλογο του ο Δρ Κωστής Προύσκας ανέφερε την αναγκαιότητα αυτών των δράσεων και την σπουδαιότητα της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης των παιδιών για τα ζητήματα συμπεριφοράς στους ανθρώπους με άνοια.

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών & Διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Ιωάννης που συνεχάρη τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος» για την πρωτοβουλία των διαδικτυακών σεμιναρίων και προσωπικά τον Δρα. Κωστή Προύσκα. Ανέφερε τη σπουδαιότητα των δράσεων που προηγήθηκαν και επεσήμανε την σημασία της οικογένειας με ποιμαντικό τρόπο. Ακόμη μας υπενθυμίζει δυναμικά πως και οι Φροντιστές – Γονείς και τα παιδιά χρειάζονται την ανάλογη στήριξη και ενημέρωση. Επιπρόσθετα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών & Διευθυντής του Διορθοδόξου της Ελλάδος κ. Ιωάννης υπογράμμισε το έργο που πραγματοποιείται στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος» και πως οι από κοινού δράσεις και με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών ήταν ευεργετικές για τον κόσμο και συνεχάρη προσωπικά τον Δρα Κωστή Προύσκα για την ποιότητα των δράσεων.

Στην εισήγηση του ο Δρ Κωστής Προύσκας ανέφερε για το φορτίο που επωμίζονται οι φροντιστές – γονείς που σε αρκετές των περιπτώσεων, είναι δυσανάλογο. Ακόμη τόνισε την αναγκαιότητα για ατομικά προγράμματα δραστηριοτήτων και από τα δύο μέρη. Επίσης έδωσε σημαντικά στοιχεία ερευνών που φανερώνουν πως οι φροντιστές χρειάζονται ουσιαστική στήριξη και ανακούφιση στη καθημερινότητα τους.

Στο τέλος ο Δρ Κωστής Προύσκας έκλεισε την εισήγηση του με πρακτικές συμβουλές διαχείρισης της καθημερινότητας των ανθρώπων με άνοια. Έπειτα δέχθηκε ερωτήσεις με ενδιαφέρον και τοποθετήσεις προσωπικών βιωμάτων που είχαν μία διαφορετική οπτική από τους 500 και πλέον συμμετέχοντες. Κλείνοντας ο Δρ Κωστής Προύσκας ευχαρίστησε το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος και η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών για την συνδιοργάνωση και τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους. Περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια του Άκτιου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Άκτιου www.aktios.gr , καθώς και στη σελίδα του Άκτιου στο facebook.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων