08/07/2020 08/07/2020 Παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας πραγματοποιείται στις 8.15 απόψε στον Αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Ολυμπίου Διός η κεντρική εκδήλωση για την ανάληψη της εξάμηνης Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης από τη χώρα μας. Στόχος της Ελληνικής Προεδρίας να αναδειχθεί μέσα από πολιτιστικές δράσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του...
08 Ιουλίου, 2020 - 12:52
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2020 - 11:52

Συμβούλιο της Ευρώπης: Αναλαμβάνει την προεδρία η Ελλάδα

Διαδώστε:
Συμβούλιο της Ευρώπης: Αναλαμβάνει την προεδρία η Ελλάδα

Παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας πραγματοποιείται στις 8.15 απόψε στον Αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Ολυμπίου Διός η κεντρική εκδήλωση για την ανάληψη της εξάμηνης Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης από τη χώρα μας.

Στόχος της Ελληνικής Προεδρίας να αναδειχθεί μέσα από πολιτιστικές δράσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας την εποχή της πανδημίας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα παραστεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Ναός του Ολυμπίου Διός επελέγη ως χώρος, γιατί συμβολίζει το διαχρονικό ιερό τόπο της πανανθρώπινης κοινωνίας και την πάλη για τη διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της προστασίας των ανθρώπινων ελευθεριών, ακόμα και σε εποχές περιβαλλοντικών και υγειονομικών προκλήσεων – από το λοιμό των Αθηνών μέχρι την πανδημία του COVID19 σήμερα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων