20/04/2023 21/04/2023 Σύναξη των πρώτων αποφοίτων της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης (πάλαι ποτέ ΑΕΣΘ) της περιόδου 1990-1993 πραγματοποιήθηκε, μετά από 30 χρόνια, την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023 στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Θεσσαλονίκης. Η μεθοδική και επίμονη δουλειά μιας ομάδας συμφοιτητών, έφερε το ποθητό αποτέλεσμα αφού στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε ένα ικανοποιητικό ποσοστό αποφοίτων, καθώς συμμετείχαν 17 από τους...
20 Απριλίου, 2023 - 19:04
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2023 - 1:58

Σύναξη των αποφοίτων της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης μετά από 30 χρόνια

Διαδώστε:
Σύναξη των αποφοίτων της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης μετά από 30 χρόνια

Σύναξη των πρώτων αποφοίτων της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης (πάλαι ποτέ ΑΕΣΘ) της περιόδου 1990-1993 πραγματοποιήθηκε, μετά από 30 χρόνια, την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023 στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Θεσσαλονίκης.

Η μεθοδική και επίμονη δουλειά μιας ομάδας συμφοιτητών, έφερε το ποθητό αποτέλεσμα αφού στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε ένα ικανοποιητικό ποσοστό αποφοίτων, καθώς συμμετείχαν 17 από τους 30 αποφοίτους. Η πρόσκληση απευθύνθηκε σε όλους σχεδόν τους συμφοιτητές με συνέπεια η αντάμωση να κρύβει εκπλήξεις και απρόοπτα ύστερα από το πέρασμα τριών δεκαετιών.
Όπως αναφέρει ο κ. Αθανάσιος Γ. Δημητρίου,  πρώτος πρόεδρος ΑΕΣΘ: “Συγκίνηση, χαρά και ικανοποίηση νιώσαμε όλοι οι συμμετέχοντες αντικρίζοντας τους παλιούς μας συμφοιτητές με τους οποίους πέρασαμε μαζί τρία ανεπανάληπτα χρόνια στα θρανία, κτίζοντας όνειρα για τη ζωή  μας.
Αρχικά σχηματίσαμε πηγαδάκια και συνομιλήσαμε για αρκετή ώρα σε έντονα φορτισμένο κλίμα. Όλοι διηγηθήκαμε πως πέρασαν αυτά τα τριάντα χρόνια όταν ο καθένας πήρε τον δρόμο του μετά τη Σχολή, με στόχο να αποκατασταθεί επαγγελματικά και να παλέψει στη φουρτουνιασμένη θάλασσα της ζωής. Στον ναο, τελέσαμε τρισάγιο για τους κεκοιμημένους συμφοιτητές και καθηγητές μας ενώ στη συνέχεια ξεναγηθηκαμε στους χώρους του ενοριακού κέντρου.
Ύστερα μεταβήκαμε στην τραπεζαρία όπου ο συμφοιτητής μας και  Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης π. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης μας παρέθεσε Αβραμιαία φιλοξενία. Εκεί ένας-ένας μετέφερε τα συναισθήματά του για τη συνάντηση, τον δρόμο που ακολούθησε στη ζωή και την οικογενειακή του κατάσταση.
Παρόντες στη σύναξη ήταν ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής της περιόδου εκείνης και χοράρχης της περίφημης χορωδίας “Μαΐστορες της Μακεδονίας” κ. Περικλης Μαυρουδής ο οποίος εξήρε το ήθος των παλαιών φοιτητών, τους οποίους μνημόνευε συχνά και στις νεότερες γενιές φοιτητών, όπως επίσης και ο καθηγητής της μετέπειτα ΑΕΑΘ κ. Γρηγόρης Λιάντας ο οποίος μας συνεχάρη για την πρωτοβουλια  αυτή. Ήταν μια όμορφη και ξεχωριστή συνάντηση. Ξαναθυμηθήκαμε τα όμορφα χρόνια της νιότης μας, τα ευτράπελα και τις  πολυήμερες εκδρομες και δώσαμε όλοι την υπόσχεση για μια νέα σύναξη σε εύλογο χρονικό διάστημα”.
   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων