15/05/2021 15/05/2021 Επίσκεψη στο ΥΜΑΘ και συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρο Καλαφάτη πραγματοποίησε το μεσημέρι η πρόεδρος της επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. «Ο τρόπος με τον οποίο οι απανταχού Έλληνες γιορτάζουν τα διακόσια χρόνια από το ξεκίνημα της ελληνικής επανάστασης δείχνει οτι ακόμη και σήμερα μπορεί να μας εμπνέει και να καθοδηγεί...
15 Μαΐου, 2021 - 18:54
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2021 - 18:50

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με τον Στ. Καλαφάτη

Διαδώστε:
Συνάντηση αντιπροσωπείας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με τον Στ. Καλαφάτη

Επίσκεψη στο ΥΜΑΘ και συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρο Καλαφάτη πραγματοποίησε το μεσημέρι η πρόεδρος της επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

«Ο τρόπος με τον οποίο οι απανταχού Έλληνες γιορτάζουν τα διακόσια χρόνια από το ξεκίνημα της ελληνικής επανάστασης δείχνει οτι ακόμη και σήμερα μπορεί να μας εμπνέει και να καθοδηγεί τα βήματα μας με ζωντάνια στην πίστη, στην υπερηφάνεια, στην εθνική μας αυτοπεποίθηση», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Σταύρος Καλαφάτης.

Ο υφυπουργός υπενθύμισε τη “σημαντική συμβολή” της κ. Αγγελοπούλου “σε ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της σύγχρονης ελληνικής δημοκρατίας, τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων” της Αθήνας, σημείωσε τη συνεργασία με την Επιτροπή “Ελλάδα 2021” για την επιτυχία του φετινού εορτασμού και πρόσθεσε: “Πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου είναι η διοργάνωση μεγάλης εκδήλωσης σε συνεργασία με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και απευθύναμε πρόσκληση στην κ. Αγγελοπούλου να παρευρεθεί σε αυτήν την εκδήλωση με την επίσημη ιδιότητα της”. “Είμαστε σίγουροι, ότι αυτή η χρονιά θα ολοκληρωθεί με το δέοντα σεβασμό σε αυτούς που έφυγαν και με το δέοντα σεβασμό και την προσοχή σε αυτούς που έρχονται, στις γενιές που έρχονται”.

Από την πλευρά της, η κ. Αγγελοπούλου εξήρε το έργο που γίνεται στο ΥΜΑΘ και τις προσπάθειες του υφυπουργού και τόνισε ότι χαίρεται επειδή η προσπάθεια συνεργασίας του δημοσίου με δυναμικές ιδιωτικές επενδύσεις, που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, φαίνεται ότι αποδίδει προς όφελος των πολιτών, έστω και μέσα σε αυτήν την περίοδο της πανδημίας. Σημείωσε, ότι η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, εκτός από την ιστορική συμβολή της στην ελληνική επανάσταση έχει ρόλο να παίξει σήμερα και στο μέλλον ως “ηγέτιδα δύναμη” της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. “Αυτή τη συμβολική χρόνια δεν πρέπει να τη θυμόμαστε μόνο για το παρελθόν, αλλά σαν κινητήριο δύναμη για το μέλλον, για ανάπτυξη για δουλειές για τις ανάγκες του κόσμου” είπε η κ. Αγγελοπούλου.

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” με τον δήμαρχο Κ. Ζέρβα και δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Συνάντηση με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα στο δημαρχείο και στη συνέχεια με δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και την ευρύτερης περιοχής στην αίθουσα δημοτικού συμβούλιου του δήμου Θεσσαλονίκης, είχε το μεσημέρι η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

“Χαιρόμαστε πολύ για τη γόνιμη συνεργασία που έχουμε στο πλαίσιο του εορτασμού” δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Ζέρβας, ο οποίος ενημέρωσε την κ. Αγγελοπούλου και για τις δράσεις και τα σχέδια του δήμου. Επεσήμανε, ακόμη τους αγώνες που δόθηκαν στη Μακεδονία για την ελληνική επανάσταση, παρόλο που η περιοχή απελευθερώθηκε πολλά χρόνια αργότερα.

“Το σημαντικό είναι να φαινόμαστε αντάξιοι όλων αυτών, που τα γονίδια τους κουβαλούμε σαν Έλληνες και με πολύ αισιοδοξία να αντιμετωπίζουμε και το μέλλον” πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ότι ο δήμος κατέθεσε πρόταση, η οποία εγκρίθηκε για ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου του δήμου, ύψους τετρακοσίων εξήντα χιλιάδων ευρώ, από το πρόγραμμα “Α. Τρίτσης” με αφορμή και τις φετινές διοργανώσεις. Συμπλήρωσε, ότι ανανεώθηκε το ραντεβού των δημάρχων της περιοχής με την κ. Αγγελοπούλου για το Σεπτέμβριο, όταν οι δράσεις ήδη θα υλοποιούνται.

“Η Μακεδονία πολέμησε, μάτωσε” δήλωσε από την πλευρά της η κ. Αγγελοπούλου, αναφερόμενη στη συμβολή της περιοχής στην ελληνική επανάσταση, τονίζοντας ότι η ανάδειξη αυτού του στοιχείου είναι ένα μέρος των στόχων του φετινού εορτασμού. Επεσήμανε, ότι ένα άλλο κομμάτι είναι και η ανάδειξη της προοπτικής αυτής της περιοχής, σήμερα, της εξωστρέφειας, των σχεδίων και των δράσεων καινοτομίας προς όφελος των πολιτών.

Υπενθύμισε, ότι ο κ. Ζέρβας προέρχεται από οικογένεια με συμβολή στο μακεδονικό αγώνα και τον περιέγραψε ως έναν άνθρωπο που “ξέρει από αγώνες” και έναν δυναμικό και πρακτικό άνθρωπο, που θέλει να αφήσει έργο στην κοινωνία.

Στη συνέχεια, η κ. Αγγελοπούλου συναντήθηκε με δημάρχους που έχουν διεκδικήσει έργα από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για διάφορες δράσεις μεταξύ αυτών και δράσεις για τους εορτασμούς για τα διακόσια χρόνια από την ελληνική επανάσταση, οι οποίες αφορούν την ψηφιοποίηση, συντήρηση και ανάδειξη του ιστορικού πλούτου και εξήρε τις προσπάθειες τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη και πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Ιγνάτιος Καιτεζιδης, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλης, ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανελης, ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δερμουτζιδης, ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιαμας, ο δήμαρχος Σιντικής Σερρών Φώτης Δοκουμσιδης, αυτοδιοικητικοί από τη Χαλκιδική, κ.α.

Η κ. Αγγελοπούλου επέδειξε στους δημοσιογράφους σειρά από προτάσεις δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας για έργα που αφορούν την διατήρηση της παράδοσης και της μνήμης, με αφορμή και τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων από την ελληνική επανάσταση και τόνισε: “Το διήμερο της επίσκεψης μας στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία έφερε πολλούς καρπούς”.

Υπογράμμισε ότι γίνεται σημαντική δουλειά από τις τοπικές αρχές και ότι πρέπει ως λαός να θυμόμαστε την ιστορία μας, “που είναι σημαντική και δεν ξαναγράφεται” και συνέχισε: “Είμαστε ένας μικρός λαός, αλλά έχουμε μεγάλη ψυχή, είμαστε σε όλο τον κόσμο. Και ξεσπιτωθήκαμε και δεχθήκαμε πρόσφυγες και φύγαμε μετανάστες κι όμως όλος αυτός ο κόσμος, που έχει περάσει τόσα πολλά σε αυτά τα διακόσια χρόνια, ζει και δυναμικά δημιουργεί”.

Η κ. Αγγελοπούλου σημείωσε ότι η συνάντηση της με τους τοπικούς φορείς ήταν αποδοτική γιατί ανέδειξε τη διάθεση τους για την ανάδειξη των πτυχών της ιστορίας της περιοχής και την δραστηριοποίηση τους για την επιτυχία του φετινού εορτασμού.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων