15/02/2024 15/02/2024 Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, είχε συνάντηση σήμερα με τον Τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γκιουλέρ, στο περιθώριο της Συνόδου των αρμόδιων Υπουργών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. «Στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ συναντήθηκα με τον Τούρκο ομόλογό μου Γιασάρ Γκιουλέρ. Συζητήσαμε για την ανάγκη διατήρησης κλίματος ύφεσης και αποφυγής οποιωνδήποτε ενεργειών που...
15 Φεβρουαρίου, 2024 - 19:32
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2024 - 18:22

Συνάντηση Δένδια – Γκιουλέρ στις Βρυξέλλες για την «ανάγκη διατήρησης του κλίματος ύφεσης»

Διαδώστε:
Συνάντηση Δένδια – Γκιουλέρ στις Βρυξέλλες για την «ανάγκη διατήρησης του κλίματος ύφεσης»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, είχε συνάντηση σήμερα με τον Τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γκιουλέρ, στο περιθώριο της Συνόδου των αρμόδιων Υπουργών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ συναντήθηκα με τον Τούρκο ομόλογό μου Γιασάρ Γκιουλέρ. Συζητήσαμε για την ανάγκη διατήρησης κλίματος ύφεσης και αποφυγής οποιωνδήποτε ενεργειών που μπορούν να το διαταράξουν», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Νωρίτερα, προσερχόμερμενος στη Σύνοδο, ο υπουργος ανακοίνωσε την προσχώρηση της Ελλάδας στην πρωτοβουλία για την αντιπυραυλική προστασία, European Sky Shield Initiative.

Όπως επισήμανε ο κ. Δένδιας, σήμερα θα προσχωρήσει και η Τουρκία.

Πριν τη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γκιουλέρ, ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε. «Νομίζω ότι είναι μια καλή ευκαιρία για να υπενθυμίσουμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο για τη διατήρηση του παρόντος κλίματος ύφεσης και αποφυγή οποιωνδήποτε προκλήσεων, οποιωνδήποτε ενεργειών μπορεί να δυναμιτίσουν αυτή την ήρεμη ατμόσφαιρα που υπάρχει αυτή τη στιγμή».

Πηγή: skai.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων