06/05/2022 06/05/2022 Συναντήσεις με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και στελέχη Υπουργείων είχε αυτές τις ημέρες στην Αθήνα ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος. Ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και συζήτησε σε εγκάρδιο κλίμα το θέμα της εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους, την οποία πρόσφυγες από...
06 Μαΐου, 2022 - 17:40
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2022 - 17:45

Συνάντηση Δημάρχου Μαρωνείας με Μητροπολίτη Πειραιώς

Διαδώστε:
Συνάντηση Δημάρχου Μαρωνείας με Μητροπολίτη Πειραιώς

Συναντήσεις με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και στελέχη Υπουργείων είχε αυτές τις ημέρες στην Αθήνα ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος.

Ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και συζήτησε σε εγκάρδιο κλίμα το θέμα της εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους, την οποία πρόσφυγες από τη Μαρώνεια πήραν μαζί τους στις 6 Αυγούστου 1913 όταν τους παρέλαβε το αντιτορπιλικό «Αβέρωφ» και την μετέφεραν στο ναό της Αγίας Τριάδας Πειραιά.

Η συνάντηση έγινε με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα και ενώ είχε προηγηθεί παρέμβαση του πρώην Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου κατά την επίσκεψη του στη Μαρώνεια.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Σεαρφείμ ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι βρέθηκε η ιερή εικόνα και εξέφρασε την πρόθεση του να την παραδώσει ο ίδιος επισήμως, με τις δέουσες θρησκευτικές τελετές και αποδέχθηκε την κοινή πρόσκληση του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής και του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών, που μετέφερε ο δεύτερος για τον από κοινού προσδιορισμό της ημερομηνίας παράδοσής της στην Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής και τους Μαρωνίτες.

Επίσης  Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών είχε γόνιμη συνάντηση με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης κ. Χρήστο Στυλιανίδη, με τον οποίο συζητήθηκαν ποικίλα θέματα στον τομέα της πολιτικής προστασίας του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών και συγκεκριμένα για πλημμύρες, πυρκαγιές και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς και η ενίσχυση των τοπικών δομών που εποπτεύονται από το Υπουργείο.

Τέλος ο Δήμαρχος συναντήθηκε με στελέχη Υπουργείων για θέματα αιχμής του Δήμου Μαρωνείας- Σαπών, όπως η πορεία ένταξης των προτάσεων του σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων