24/11/2022 25/11/2022 H σημασία που αποδίδει η ελληνική πλευρά στην προστασία των ιστορικών δικαιωμάτων και της περιουσίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, κατά την επίσκεψη του Πρέσβη του Ισραήλ Noam Katz στον Υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022. Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα εγκάρδια ατμόσφαιρα, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν το...
24 Νοεμβρίου, 2022 - 20:33
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2022 - 2:16

Συνάντηση Κατσανιώτη με Πρέσβη του Ισραήλ – Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στην ατζέντα

Διαδώστε:
Συνάντηση Κατσανιώτη με Πρέσβη του Ισραήλ – Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στην ατζέντα

H σημασία που αποδίδει η ελληνική πλευρά στην προστασία των ιστορικών δικαιωμάτων και της περιουσίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, κατά την επίσκεψη του Πρέσβη του Ισραήλ Noam Katz στον Υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022.

Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα εγκάρδια ατμόσφαιρα, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων και την αμοιβαία βούλησή τους για περαιτέρω εμβάθυνση και επέκταση της συνεργασίας τους.

O Υφυπουργός, αφού συνεχάρη τον Ισραηλινό Πρέσβη για την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του στην Αθήνα, αναφέρθηκε στην πολυεπίπεδη συνεργασία των δύο χωρών σε σειρά τομέων, τόσο σε διμερές όσο και σε τριμερές επίπεδο. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη δημόσια διπλωματία, καθώς το Ισραήλ έχει αναπτύξει πολυετή εμπειρία στον εν λόγω τομέα και ο κ. Katz έχει υπηρετήσει ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε διάφορες θέσεις δημόσιας διπλωματίας, πριν τη θητεία του στην Ελλάδα. Επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση των δύο πλευρών για την ανάπτυξη συνεργασιών και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των δύο χωρών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στον ενεργό ρόλο του ομογενειακού στοιχείου και στις επιτυχημένες συνεργασίες μεταξύ των κοινοτήτων της Διασποράς που αναπτύσσονται σε διάφορες χώρες, με ιδιαίτερη έμφαση στις ΗΠΑ.

«Υποδέχθηκα σήμερα τον φίλο Πρέσβη του Ισραήλ, Noam Katz. Έχουμε άριστο επίπεδο διμερών σχέσεων & αμοιβαία βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση των συνεργασιών. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη δημόσια διπλωματία, στη Διασπορά και στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο», αναφέρει το σχετικό μήνυμα του κ. Κατσανιώτη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων