06/12/2022 07/12/2022 Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, στο Συνοδικό Κέντρο στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας. Στην έναρξη της συνάντησης ο Πρωθυπουργός τόνισε: «Είναι μεγάλη η χαρά όταν σας συναντώ προσωπικά κάθε φορά στην Αθήνα όταν έρχεστε και εδώ τώρα στα...
06 Δεκεμβρίου, 2022 - 19:36
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2022 - 0:14

Μητσοτάκης σε Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο: Είστε γέφυρα συμφιλίωσης των δύο χωρών και στήριγμα για την Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας

Διαδώστε:
Μητσοτάκης σε Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο: Είστε γέφυρα συμφιλίωσης των δύο χωρών και στήριγμα για την Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, στο Συνοδικό Κέντρο στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας.

Στην έναρξη της συνάντησης ο Πρωθυπουργός τόνισε: «Είναι μεγάλη η χαρά όταν σας συναντώ προσωπικά κάθε φορά στην Αθήνα όταν έρχεστε και εδώ τώρα στα Τίρανα στη δική σας έδρα, για να σας συγχαρώ ακόμα μία φορά, διερμηνεύοντας -πιστεύω- τα αισθήματα του κάθε Έλληνα πολίτη για το πολύ σπουδαίο έργο το οποίο υπηρετείτε εδώ, για τριάντα και πλέον χρόνια. Πράγματι, είστε μια γέφυρα συμφιλίωσης μεταξύ των δύο χωρών και ένα στήριγμα, ένα αποκούμπι για την Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Αλβανίας, την οποία ήθελα να επισκεφθώ αύριο, αλλά δυστυχώς ο καιρός δεν μας το επιτρέπει. Θα ανανεώσω, όμως, αυτό το ραντεβού πολύ σύντομα διότι αισθάνομαι κι εγώ την ανάγκη να βρεθώ κοντά στους ομοεθνείς μας οι οποίοι ζουν και διαπρέπουν εδώ πέρα εδώ και τόσα πολλά χρόνια και να τους παρέχουμε ως Ελληνικό Κράτος οποιαδήποτε στήριξη μπορούμε».

«Εμείς συμπληρώσαμε τριάντα χρόνια αγώνων σε αυτά τα χαρακώματα» σημείωσε ο κ. Αναστάσιος και πρόσθεσε: «Πολλές φορές με ρωτούν για τα όσα συνέβησαν αυτά τα τριάντα χρόνια εδώ και με ρωτούν τι είναι το σημαντικότερο, μιλάω για τους ναούς που χτίστηκαν, 150 ναοί, και τα άλλα ιδρύματα και η απάντησή μου είναι ότι είμαι τριάντα χρόνια κοντά με το λαό, με τον πόνο, με τη στενοχώρια, με τη θλίψη, με την απογοήτευση, με την ελπίδα του κόσμου. Είναι το πιο σημαντικό που χρειάζεται ο κόσμος. Και από την πρώτη στιγμή πρέπει να σας πω ότι σε μία εποχή με αμφίβολες διαθέσεις η Ορθόδοξη αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας ήταν εκείνη που φώναζε η θέση της Αλβανίας είναι στην Ευρώπη».

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν την Εκκλησία της Αλβανίας και διαβεβαίωσε τον Μακαριώτατο για τη στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επίσης συνάντηση με εκπροσώπους της μειονοτικής οργάνωσης «Ομόνοια», κατά την οποία ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους θέματα που απασχολούν την Ελληνική Εθνική Μειονότητα.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την πορεία της ελληνικής επιχειρηματικότητας στη γειτονική χώρα και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός ήταν προγραμματισμένο να  επισκεφτεί  αύριο Τετάρτη τη Χειμάρρα, τη Λειβαδιά και τη Δερβιτσάνη όπου θα είχε συναντήσεις με μέλη και εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Ωστόσο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού υπογραμμίζει ότι μετατίθεται σε επόμενο διάστημα η επίσκεψή του  σε Χειμάρρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη, λόγω κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού «επειδή λόγω καιρικών συνθηκών δεν είναι δυνατή η πτήση ελικοπτέρου, η προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χειμάρρα, τη Λειβαδιά και τη Δερβιτσάνη, μετατίθεται και θα πραγματοποιηθεί σε επόμενο διάστημα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Μητσοτάκη με Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο μετά τη Σύνοδο Δυτικών Βαλκανίων στα Τίρανα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων