28/01/2024 28/01/2024 Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες συνάντηση εργασίας του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά και του Γενικού Γραμματέα του Γραφείου της Ορθοδόξου Εκκλησίας παρά τη Ευρωπαϊκή Ένωση, Πρωτοπρεσβυτέρου Δρ. Κωνσταντίνου Κενανίδη. Μετά την ένθερμη υποδοχή την οποία επεφύλαξε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Γενικό Γραμματέα του Γραφείου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στα...
28 Ιανουαρίου, 2024 - 11:59
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2024 - 12:10

Συνάντηση Μαργαρίτη Σχοινά με τον ΓΓ του Γραφείου της Ορθοδόξου Εκκλησίας παρά τη ΕΕ

Διαδώστε:
Συνάντηση Μαργαρίτη Σχοινά με τον ΓΓ του Γραφείου της Ορθοδόξου Εκκλησίας παρά τη ΕΕ

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες συνάντηση εργασίας του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά και του Γενικού Γραμματέα του Γραφείου της Ορθοδόξου Εκκλησίας παρά τη Ευρωπαϊκή Ένωση, Πρωτοπρεσβυτέρου Δρ. Κωνσταντίνου Κενανίδη.

Μετά την ένθερμη υποδοχή την οποία επεφύλαξε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Γενικό Γραμματέα του Γραφείου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στα Ευρωπαϊκά Θεσμικά όργανα, ευχήθηκε επιτυχή και δημιουργική διακονία επί των νέων καθηκόντων του.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο π. Κωνσταντίνος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το νέο πλαίσιο λειτουργίας, καθώς και τους βασικούς άξονες των άμεσων δράσεων του γραφείου. Ο κ. Σχοινάς εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση, συμβολή και συνέργεια, τόσο του ιδίου, όσο και των συνεργατών του στις προτεινόμενες δράσεις.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε η σύμπνοια απόψεων και η διάθεση για προώθηση κοινών δράσεων, οι οποίες θα προάγουν τις προτεραιότητες τόσο της Μητρός Εκκλησίας, όσο και αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο προβλεπόμενο πλαίσιο του άρθρου 17 της Συνθήκης της Λισαβώνας.

Το Γραφείο της Ορθοδόξου Εκκλησίας παρά τη Ευρωπαϊκή Ενώση ιδρύθηκε από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου το 1994 και σήμερα λειτουργεί υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων