20/02/2024 20/02/2024 Με την ευχή όπως σταματήσει ο ατελείωτος μέχρι σήμερα κύκλος βίας και αίματος στη Γάζα πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, Δρ. Jerry Pillay, με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης, Μαχμούτ Αμπάς.  Αντιπροσωπεία του ΠΣΕ βρίσκεται στο Ισραήλ προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση του πολέμου που βρίσκεται σε...
20 Φεβρουαρίου, 2024 - 10:17
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2024 - 9:44

Συνάντηση Μαχμούτ Αμπάς με τον Γενικό Γραμματέα του ΠΣΕ

Διαδώστε:
Συνάντηση Μαχμούτ Αμπάς με τον Γενικό Γραμματέα του ΠΣΕ

Με την ευχή όπως σταματήσει ο ατελείωτος μέχρι σήμερα κύκλος βίας και αίματος στη Γάζα πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, Δρ. Jerry Pillay, με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης, Μαχμούτ Αμπάς. 

Αντιπροσωπεία του ΠΣΕ βρίσκεται στο Ισραήλ προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση του πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη, να ενημερωθεί για την κατάσταση την οποία βρίσκονται οι Χριστιανοί στην Αγία Γη, αλλά και να διαδραματίσει διαμεσολαβητικό ρόλο στις ενέργειες που γίνονται για την κατάπαυση των εχθροπραξιών.

Ο Πρόεδρος Αμπάς εξήρε τις προσπάθειες στήριξης του ΠΣΕ προς τον παλαιστινιακό λαό για να αποκτήσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τις τελευταίες εξελίξεις στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ – και τόνισε την άμεση ανάγκη για κατάπαυση του πυρός. Τόνισε περαιτέρω την ανάγκη να υποχρεωθεί το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις σε ισλαμικά και χριστιανικά ιερά και περιουσίες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΠΣΕ επανέλαβε την πάγια δεσμευτική θέση του οργανισμού να εργάζεται για την ειρήνη και την δικαιοσύνη, κάτι που έχουν μεγάλη ανάγκη αυτή την περίοδο οι Άγιοι Τόποι.

«Είναι σαφές ότι απαιτείται συνεργασία στις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, την παροχή ανθρωπιστικής υποστήριξης σε όλους τους πληγέντες, τη διασφάλιση της θρησκευτικής ελευθερίας και την ενθάρρυνση της αναγκαιότητας διαλόγου για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και ασφαλούς μέλλοντος και για τους δύο. Ισραηλινός και Παλαιστινιακός λαός», είπε ο Δρ. Pillay.

Μίλησε επίσης για τον κεντρικό ρόλο και την ευθύνη που πρέπει να αναλάβουν οι πολιτικοί ηγέτες για την προάσπιση της αξιοπρέπειας κάθε ανθρώπου και τον σεβασμό των αρχών του διεθνούς δικαίου. Ο Πρόεδρος Αμπάς επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε διαδικασίες διαλόγου με την ισραηλινή κυβέρνηση για να δημιουργήσει ένα ειρηνικό και σταθερό μέλλον για όλους τους ανθρώπους.

«Ως παγκόσμια κοινότητα εκκλησιών, θα συνεχίσουμε να συνοδεύουμε τις εκκλησίες και τους ανθρώπους στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ στο ταξίδι τους με προσευχή, δράση και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον», κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας του ΠΣΕ.

Διαβάστε επίσης: Πατριάρχης Ιεροσολύμων: Έκκληση για ειρήνη στους Αγίους Τόπους και για λήξη της ανθρωπιστικής κρίσης

Πληροφορίες – φωτογραφίες: hwww.oikoumene.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων