19/02/2022 19/02/2022 Όλο το φάσμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων που βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους στο Μόναχο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Χάρις για την πρόθεσή του να φέρει για ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες την τροποποίηση της Συμφωνίας...
19 Φεβρουαρίου, 2022 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2022 - 20:04

Συνάντηση Μητσοτάκη- Καμάλα Χάρις – Στο επίκεντρο η τουρκική προκλητικότητα

Διαδώστε:
Συνάντηση Μητσοτάκη- Καμάλα Χάρις – Στο επίκεντρο η τουρκική προκλητικότητα

Όλο το φάσμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων που βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους στο Μόναχο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Χάρις για την πρόθεσή του να φέρει για ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες την τροποποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) Ελλάδας-ΗΠΑ.

Ακόμη, εξέτασαν τις προοπτικές στενότερης συνεργασίας στον αμυντικό τομέα που διανοίγονται μετά την πρόσφατη νέα τροποποίηση της (MDCA).

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Αντιπρόεδρο για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και υπογράμμισε τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης από την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Συζήτησαν ακόμα για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων