10/09/2020 10/09/2020 Εν μέσω των κλιμακούμενων τουρκικών προκλήσεων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σήμερα στη Γαλλία, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, επιζητώντας την έμπρακτη υποστήριξη του Παρισιού. Βασικός στόχος της Αθήνας είναι οι τελικές συζητήσεις που έχουν να κάνουν με την αμυντική ενίσχυση της χώρας, εν μέσω της πίεσης που ασκεί η Τουρκία...
10 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2020 - 8:44

Συνάντηση Μητσοτάκη -Μακρόν στην Κορσική

Διαδώστε:
Συνάντηση Μητσοτάκη -Μακρόν στην Κορσική

Εν μέσω των κλιμακούμενων τουρκικών προκλήσεων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σήμερα στη Γαλλία, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, επιζητώντας την έμπρακτη υποστήριξη του Παρισιού.
Βασικός στόχος της Αθήνας είναι οι τελικές συζητήσεις που έχουν να κάνουν με την αμυντική ενίσχυση της χώρας, εν μέσω της πίεσης που ασκεί η Τουρκία σε Αιγάιο και Ανατολική Μεσόγειο.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Κορσική στο περιθώριο της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης (MED7)
Την αλληλεγγύη της Γαλλίας στην Ελλάδα σχετικά με την πυρκαγιά στη Μόρια, εξέφρασε χθες ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στα ελληνικά με ανάρτηση στο facebook. «Η πυρκαγιά ενός προσφυγικού καταυλισμού στη Λέσβο αποτελεί ένα επιπλέον δράμα για τους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη σε δεινή κατάσταση. Η Γαλλία θα δώσει για άλλη μια φορά το παρών της αλληλεγγύης προς την Ελλάδα. Αύριο θα δω τον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού:

15:00 (τοπική ώρα) Συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής Κοινότητας Cargese της Κορσικής
16:00 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron
17:30 Συμμετοχή του Πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Μεσογειακής Διάσκεψης που διεξάγεται υπό την προεδρία του κ. Macron
19:30 Κοινή συνέντευξη τύπου
20:45 Επίσημο δείπνο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων