08/12/2021 08/12/2021 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας και ανασκόπηση των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο στην ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη – Πούτιν στο Σότσι σε κρίσιμη περίοδο για τα ενεργιακά και τα ελληνοτουρκικά. Οι δύο άνδρες θα μιλήσουν ακόμη και για την τροπή της πανδημίας ενώ η διαρκής  εχθρική στάση της Τουρκίας και η αδιαφορία της...
08 Δεκεμβρίου, 2021 - 8:24
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2021 - 10:10

Στο Σότσι Μητσοτάκης Πούτιν κάτω από κρίσιμη συγκυρία

Διαδώστε:
Στο Σότσι Μητσοτάκης Πούτιν κάτω από κρίσιμη συγκυρία

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας και ανασκόπηση των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο στην ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη – Πούτιν στο Σότσι σε κρίσιμη περίοδο για τα ενεργιακά και τα ελληνοτουρκικά.

Οι δύο άνδρες θα μιλήσουν ακόμη και για την τροπή της πανδημίας ενώ η διαρκής  εχθρική στάση της Τουρκίας και η αδιαφορία της για το Διεθνές δίκαιο της θάλασσας θα έχει βαρύνουσα σημασία στην συνάντηση των δύο ανδρών.

Στο Σότσι της Ρωσίας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, θα συναντηθούν για πρώτη φορά μετά την εκλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας τον Ιούλιο του 2019 σε μια κρίσιμη συγκυρία από γεωπολιτικής και από ενεργειακής σκοπιάς.

Οι δύο ηγέτες θα μιλήσουν για όλα τα θέματα της ατζέντας της Ελληνο – ρωσικής πολιτικής και θα θέσουν επί τάπητος ζητήματα των διεθνών και περιφερειακών εξελίξεων,(Ανατολική Μεσόγειο, τις εξελίξεις στη Λιβύη, αλλά και την τροπή της πανδημίας).

Θα υιοθετήσουν Κοινό Πρόγραμμα Δράσεων για τα έτη 2022 – 24,το οποίο φαίνεται να προσδιορίσει τους βασικούς άξονες της διμερούς συνεργασίας για τα επόμενα χρόνια.

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο θα είναι το φλέγον θέμα συζήτησης ενώ είναι γνωστό ότι η Ρωσία, εκτός από μία χώρα, είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ,η οποία έχει επανειλημμένα διαμηνύσει την προσήλωση της στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Η τοποθέτηση του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα άλλωστε τον Οκτώβριο του 2020 είχε υπογραμμίσει για τα ελληνοτουρκικά ότι τα προβλήματα πρέπει να τοποθετούνται στο τραπέζι των διαπραγματέυσεων με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.
Το Κρεμλίνο επίσης διατηρεί σταθερή θέση και στο Κυπριακό, και τον περασμένο Ιούνιο είχε ταχθεί κατά οποιασδήποτε αλλαγής καθεστώτος των Βαρωσιών,τονίζοντας ότι οι απαράδεκτες μονόπλευρες ενέργειες δημιουργούν δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις

 

Φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων