17/05/2021 17/05/2021 Συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρέσβη, Μαρουάν Τουμπάσι (Marwan Toubassi), πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter. H πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου όπου αναφέρεται: Σήμερα, 17 Μαΐου 2021,...
17 Μαΐου, 2021 - 12:55
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2021 - 18:51

Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Παλαιστίνιο Πρέσβη

Διαδώστε:
Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Παλαιστίνιο Πρέσβη

Συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρέσβη, Μαρουάν Τουμπάσι (Marwan Toubassi), πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

H πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου όπου αναφέρεται:

Σήμερα, 17 Μαΐου 2021, ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης η Α.Ε. Marwan E. Toubassi συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, την Α.Ε. Νικόλαο Δένδια για να συζητήσει την τρέχουσα κατάσταση στην Παλαιστίνη μετά την πρόσφατη κλιμάκωση των ισραηλινών επιθέσεων, τις εξώσεις στο Σεΐχ Τζαρά και τις επιθέσεις σε θρησκευτικούς ιερούς τόπους Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

Ο Πρέσβης Toubassi ενημέρωσε τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών για τη συνεχιζόμενη ισραηλινή ρατσιστική, βίαιη επιθετικότητα και σφαγές που διαπράχθηκαν εναντίον των Παλαιστινίων αμάχων στην Ιερουσαλήμ, τη Λωρίδα της Γάζας, τη Δυτική Όχθη και τις παλαιστινιακές κοινότητες στο Ισραήλ, εκφράζοντας την ανησυχία της παλαιστινιακής κυβέρνησης. Ο Πρέσβης επεσήμανε ότι το Ισραήλ ενεργεί κατά κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς και Ανθρωπιστικού Δικαίου, καθώς και των ιδρυτικών αρχών της ΕΕ, στην οποία ανήκει η Ελλάδα, το λίκνο της Δημοκρατίας. Ο Πρέσβης Toubassi διευκρίνισε ότι είναι απαράδεκτο και παράλογο να εξισώνουμε το θύμα και τον δράστη.

Ο Πρέσβης υπέβαλε ένα ανθρωπιστικό αίτημα στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών για να δεχτεί έναν συμφωνημένο αριθμό γυναικών, ηλικιωμένων και ιδιαίτερα παιδιών από τις ισραηλινές επιθέσεις στα ελληνικά νοσοκομεία.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρέσβης Toubassi εξέφρασε επίσης τη βαθιά ανησυχία των Παλαιστινίων σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και ορισμένων Κυβερνητικών Αξιωματούχων.

Ο Πρέσβης Toubassi επιβεβαίωσε εκ νέου τους ιστορικούς δεσμούς του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού και εξέφρασε την πάγια πρόθεση της Παλαιστίνης να προωθήσει και να αναβαθμίσει την πολιτική και οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών με τον Πρέσβη προσθέτοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας για όλους εκείνους που διατρανώνουν τη δέσμευσή τους στη λύση των δυο κρατών, να προχωρήσουν άμεσα στην αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα προ του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ ώστε να τερματιστεί η αιματοχυσία αθώων παλαιστινίων και πρόσθεσε ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να συνεχίζει να αντιμετωπίζεται ως κράτος υπεράνω του νόμο και χωρίς να λογοδοτεί για τα εγκλήματά του.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την πάγια θέση της Ελληνικής Δημοκρατίας στηρίζοντας την λύση των δύο κρατών στα σύνορα πριν από το 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολικής Ιερουσαλήμ, τονίζοντας τη δέσμευση της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Διεθνές Δίκαιο και στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επιβεβαιώθηκε επισήμως ότι κατόπιν αιτήματος του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, αύριο θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ του τελευταίου και του Παλαιστίνιου Υπουργού Εξωτερικών Ριάντ Αλ Μάλκι στην Παλαιστίνη – Ραμάλα».

 

Την ίδια ώρα το Ισραήλ ανακοίνωσε πως βομβάρδισε υπόγειες σήραγγες που χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς και παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν ρουκέτες εναντίον ισραηλινών πόλεων καθώς οι συγκρούσεις συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη εβδομάδα και αυξάνονται οι διεθνείς εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός.

Έπειτα από μια νύχτα σφοδρών ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών εναντίον περιοχών σε όλο το θύλακο της Γάζας που ελέγχεται από τη Χαμάς, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως μαχητές στη Γάζα εκτόξευσαν στη διάρκεια της νύκτας περίπου 60 ρουκέτες εναντίον ισραηλινών πόλεων, λιγότερες από τις 120 και τις 200 που είχαν εκτοξεύσει τις δύο προηγούμενες νύκτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαύρη εβδομάδα στη Λωρίδα της Γάζας – Τραγικός ο απολογισμός

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων