15/03/2022 15/03/2022 Κατόπιν αιτήματος του νέου Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε προς τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αλέξη Τσίπρα, που εκπροσωπήθηκε από τη Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του  ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Γιάννη Αμανατίδη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τον Εφημεριακό Κλήρο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η άμεση διαδικαστικού τύπου νομοθετική...
15 Μαρτίου, 2022 - 20:07
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2022 - 22:45

Συνάντηση Γεροβασίλη και Αμανατίδη με το Δ.Σ. του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος

Διαδώστε:
Συνάντηση Γεροβασίλη και Αμανατίδη με το Δ.Σ. του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος

Κατόπιν αιτήματος του νέου Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε προς τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αλέξη Τσίπρα, που εκπροσωπήθηκε από τη Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του  ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Γιάννη Αμανατίδη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τον Εφημεριακό Κλήρο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η άμεση διαδικαστικού τύπου νομοθετική τακτοποίηση των οργανικών θέσεων των Εφημερίων και η αποκατάσταση για την παραπληροφόρηση που έγινε πρόσφατα και αφορούσε τον δήθεν νέο διορισμό 4.000 κληρικών ήταν τα δύο κορυφαία θέματα, που συζητήθηκαν. 

Από το Δ.Σ. του ΙΣΚΕ παρευρέθησαν οι:

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σελλής, Πρόεδρος (Ι. Μ. Αργολίδος)
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βαμβακίδης, Αντιπρόεδρος (Ι. Μ. Ζιχνών)
Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Χρηστίδης, Γενικός Γραμματέας (Ι. Μ. Κηφισίας)
Πρεσβύτερος Μιχαήλ Μετζάκης, Ταμίας (Ι. Μ. Αργολίδος)
Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Κοκκινόπουλος, Μέλος (Ι. Μ. Κερκύρας)
Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μωραΐτης, Μέλος (Ι. Μ. Κηφισίας)

Κατά την συνάντηση, επισημάνθηκαν οι θετικές παρεμβάσεις που έγιναν κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη λύση προβλημάτων του εφημεριακού κλήρου, ενώ εκφράστηκε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η θετική στάση του στο ζήτημα της επίλυσης της αντιστοίχισης – μέσω της επικαιροποίησης- των οργανικών θέσεων των εφημέριων της Εκκλησίας της Ελλάδος και των υπολοίπων εκκλησιαστικών καθεστώτων, με τρόπο που αντικατοπτρίζει την παρούσα κατάσταση.

Υπήρξε δε, κοινή αντίληψη ως προς το κλίμα της συναίνεσης αλλά και της συνέχισης της συνεργασίας μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Ι.Σ.Κ.Ε.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου του ΙΣΚΕ σχετικά με την συνάντηση:

Αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος και της Ενώσεως Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης επισκέφτηκαν διαδοχικά, κατά το διήμερο 14 και 15 Μαρτίου, τον Γενικό Γραμματέα του Κ.Κ.Ε. κ. Δημήτριο Κουτσούμπα, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκο  Βελόπουλο και τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ κ. Όλγα Γεροβασίλη και κ. Ιωάννη Αμανατίδη.

Σκοπός της συναντήσεως με τους φορείς των κομμάτων  ήταν αφενός η άμεση διαδικαστικού τύπου νομοθετική τακτοποίηση των οργανικών θέσεων των Εφημερίων και αφ’ ετέρου, η αποκατάσταση για την παραπληροφόρηση που έγινε πρόσφατα και αφορούσε τον δήθεν νέο διορισμό 4.000 κληρικών. Σχετική με το θέμα συνάντηση έγινε την 1/3/2022 με τον πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Νίκο Ανδρουλάκη.

Από τις παραπάνω γόνιμες και σε πολύ καλό κλίμα  συναντήσεις προέκυψε η πλήρης στήριξη των ανωτέρω κομμάτων στο αίτημα των κληρικών, αφού ουδεμία νέα πρόσληψη κληρικού πρόκειται να πραγματοποιηθεί με τον τρόπο που υπονόησαν μερικοί και ουδεμία οικονομική επιβάρυνση επί πλέον θα υποστεί ο κρατικός  προϋπολογισμός  από την νομοθετική ρύθμιση και τακτοποίηση αυτή.

Η αντιπροσωπεία των κληρικών τόνισε ιδιαίτερα ότι τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα  προσέβαλαν τους κληρικούς, οι οποίοι δεν είναι κοινωνικά ανάλγητοι ώστε να ζητούν σε εποχές δύσκολες νέους διορισμούς. Τουναντίον, δεν σταμάτησαν νυχθημερόν να διακονούν ταπεινά τον άνθρωπο σε όλα τα επίπεδα (ποιμαντικά, πνευματικά, κοινωνικά, ψυχολογικά, φιλανθρωπικά  κ.α.). Η όποια επιδίωξη με την πρόκληση αυτής της αναστάτωσης πιστεύουμε ότι προέρχεται από κέντρα τα οποία σκοπό έχουν, μεταξύ άλλων, να εργαλειοποιήσουν το θέμα της τακτοποιήσεως των Κληρικών, με τελικό σκοπό την ακύρωση του. Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, δεν θα επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση του θέματος από κανέναν.

Οι εκπρόσωποι του Ιερού Συνδέσμου των Κληρικών της Ελλάδος ευχαριστούν θερμά τους εκπρόσωπους των κομμάτων με τους οποίους συζήτησαν το θέμα και εύχονται σύντομα να δοθεί λύση στο ως μη όφειλε χρονίζον θέμα.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΣΚΕ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων