14/05/2022 14/05/2022 Ο Πρόεδρος των Σκοπίων Στέβο Πενταρόφσκι δέχθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου κ. Στέφανου της πρόσφατα αναγνωρισμένης από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου τοπικής Εκκλησίας με την ονομασία «Αχρίδος». Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η επίλυση του καθεστώτος της τοπικής Εκκλησίας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας, ο...
14 Μαΐου, 2022 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2022 - 23:10

Συνάντηση Προέδρου Σκοπίων-Αρχιεπισκόπου Στεφάνου: Τι συζητήθηκε

Διαδώστε:
Συνάντηση Προέδρου Σκοπίων-Αρχιεπισκόπου Στεφάνου: Τι συζητήθηκε

Ο Πρόεδρος των Σκοπίων Στέβο Πενταρόφσκι δέχθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου κ. Στέφανου της πρόσφατα αναγνωρισμένης από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου τοπικής Εκκλησίας με την ονομασία «Αχρίδος».

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η επίλυση του καθεστώτος της τοπικής Εκκλησίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας, ο κ. Πενταρόφσκι συνεχάρη το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την αναγνώριση, η οποία επιτρέπει τη δημιουργία πνευματικής ενότητας με τον Ορθόδοξο κόσμο και την αξιολόγησε ως πράξη αναγνώρισης της ιστορικής συνέχειας με την αρχαία Αρχιεπισκοπή Αχρίδος.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Στέφανος ενημέρωσε τον Πρόεδρο Πενταρόφσκι για τα επόμενα βήματα που απαιτούνται έως την αυτοκεφαλία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος, για την οποία και οι δύο συνομιλητές συμφώνησαν ότι αποτελεί ένα από τα εθνικά θέματα υψίστης σημασίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σκοπιανά Μέσα: Πιθανή συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη-Αρχιεπισκόπου Στεφάνου

ΣΚΟΠΙΑ: Η επόμενη μέρα στην Αρχιεπισκοπή Αχρίδος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων