07/08/2019 07/08/2019 Με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε πριν από λίγο ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος. Συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο σπουδαίο έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής, το οποίο προβάλλεται καθημερινά από το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “Ορθοδοξία”. Επίσης ο κ. Θεόδωρος ζήτησε τη στήριξη του πρωθυπουργού στο...
07 Αυγούστου, 2019 - 19:26
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2019 - 20:13

Συνάντηση Πρωθυπουργού- Πατριάρχη Αλεξανδρείας- Η Ιεραποστολή στο επίκεντρο

Διαδώστε:
Συνάντηση Πρωθυπουργού- Πατριάρχη Αλεξανδρείας- Η Ιεραποστολή στο επίκεντρο

Με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε πριν από λίγο ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος.

Συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο σπουδαίο έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής, το οποίο προβάλλεται καθημερινά από το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “Ορθοδοξία”.

Επίσης ο κ. Θεόδωρος ζήτησε τη στήριξη του πρωθυπουργού στο έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην Αίγυπτο και στους μακραίωνους δεσμούς φιλίας που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών και απηύθυνε πρόσκληση στον πρωθυπουργό να επισκεφθεί την έδρα του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την επίσκεψη και τόνισε την διαχρονική στήριξη της Ελλάδας στο Πατριαρχείο και στο έργο του. Επίσης εξέφρασε τη βαθιά του εκτίμηση προς το πρόσωπο του Πατριάρχη και δεσμεύτηκε να στηρίξει το έργο του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων