05/04/2022 05/04/2022 Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων Κύπρου, υπό τον Πρόεδρό της Πέτρο Καρεκλά την Δευτέρα 4 Απριλίου 2022. Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν την κυρία Σακελλαροπούλου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εννέα προσφυγικοί Δήμοι που βρίσκονται ακόμη υπό τουρκική κατοχή, έπειτα από την παράνομη εισβολή του 1974. Επεσήμαναν...
05 Απριλίου, 2022 - 19:33
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2022 - 19:47

Συνάντηση ΠτΔ με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων Κύπρου

Διαδώστε:
Συνάντηση ΠτΔ με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων Κύπρου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων Κύπρου, υπό τον Πρόεδρό της Πέτρο Καρεκλά την Δευτέρα 4 Απριλίου 2022.

Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν την κυρία Σακελλαροπούλου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εννέα προσφυγικοί Δήμοι που βρίσκονται ακόμη υπό τουρκική κατοχή, έπειτα από την παράνομη εισβολή του 1974. Επεσήμαναν επίσης ότι καλούνται να επιτελέσουν ένα ψυχοφθόρο έργο, προκειμένου αφενός να διατηρηθεί η συλλογική μνήμη, καθώς με την πάροδο του χρόνου χάνονται οι βιωματικοί πρόσφυγες, και αφετέρου να μην φθαρεί η πολιτιστική τους κληρονομιά. Υπογράμμισαν δε ότι υπό τις σημερινές δύσκολες συγκυρίες, μετά και από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η άμεση επίλυση του Κυπριακού είναι πιο επιβεβλημένη από ποτέ.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη βαθιά της εκτίμηση για το δύσκολο και αξιέπαινο έργο που επιτελούν, υπό δυσχερείς συνθήκες, οι κατεχόμενοι Δήμοι και διαβεβαίωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι η Ελλάδα παραμένει αταλάντευτα και ολόψυχα στο πλευρό τους, για την επιστροφή τους στις πατρογονικές εστίες και την ανάκτηση των περιουσιών τους, σε συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας και στο πλαίσιο μιας συνολικής και συμφωνημένης λύσης, στη βάση των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων