07/01/2020 07/01/2020 Τον καθεδρικό ναό της Παναγίας στη Δαμασκό και έδρα του Πατριαρχείου της Αντιόχειας επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη πρωτεύουσα της Συρίας. Τον Ρώσο Πρόεδρο συνόδευσε ο Σύρος ομόλογος του, Μπασάρ Αλ-Ασαντ, και ο Πατριάρχης Αντιόχειας Ιωάννης ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ρωσίας για την...
07 Ιανουαρίου, 2020 - 22:33

Συνάντηση του Προέδρου της Ρωσίας με τον Πατρ. Αντιοχείας

Διαδώστε:
Συνάντηση του Προέδρου της Ρωσίας με τον Πατρ. Αντιοχείας

Τον καθεδρικό ναό της Παναγίας στη Δαμασκό και έδρα του Πατριαρχείου της Αντιόχειας επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη πρωτεύουσα της Συρίας.

Τον Ρώσο Πρόεδρο συνόδευσε ο Σύρος ομόλογος του, Μπασάρ Αλ-Ασαντ, και ο Πατριάρχης Αντιόχειας Ιωάννης ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ρωσίας για την επίσκεψη του, ενώ του δώρισε μία εικόνα των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Από την πλευρά του ο κ. Πούτιν του προσέφερε μία εικόνα της Παναγίας.

Ακολούθησε συνάντηση στην έδρα του Πατριαρχείου Αντιοχείας, όπου συζητήθηκαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στον Ορθόδοξο κόσμο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ιστορικός ναός της Παναγίας είναι ένας από τους παλαιότερους ελληνορθόδοξους χριστιανικούς ναούς της Συρίας, καθότι χρονολογείται από τα πρώτα χρόνια της εξάπλωσης του χριστιανισμού στην περιοχή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων