05/08/2021 05/08/2021 «Είχα τη χαρά και την τιμή να ενημερώσω προσωπικά τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας και καλό φίλο υπουργό Εξωτερικών για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στην Κρήτη και τη συμβολή μας στον διάλογο που εγκαινίασαν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ για το Μέλλον της Ευρώπης. Τον ενημέρωσα, επίσης, για τις πρωτοβουλίες...
05 Αυγούστου, 2021 - 15:13
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2021 - 15:15

Συνάντηση Χαρακόπουλου-Δένδια

Διαδώστε:
Συνάντηση Χαρακόπουλου-Δένδια

«Είχα τη χαρά και την τιμή να ενημερώσω προσωπικά τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας και καλό φίλο υπουργό Εξωτερικών για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στην Κρήτη και τη συμβολή μας στον διάλογο που εγκαινίασαν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ για το Μέλλον της Ευρώπης. Τον ενημέρωσα, επίσης, για τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει για την προστασία των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής, καθώς και των χριστιανικών μνημείων που έχουν υποστεί βίαιες παρεμβάσεις, με πιο χαρακτηριστική αυτή που συνέβη στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη” τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνεργασία που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια.

“Τον κατέστησα, επίσης, κοινωνό των διμερών επαφών που είχαμε με σημαντικούς εκπροσώπους διεθνών Οργανισμών που παρακολούθησαν τις εργασίες της Γενικής μας Συνέλευσης και ιδιαιτέρως με εκπροσώπους του μουσουλμανικού κόσμου, με τους οποίους επιδιώκουμε εμβάθυνση των σχέσεων μας με στόχο την καταλλαγή, την ειρηνική συνύπαρξη και την συνεργασία των λαών» ανέφερε επιπλέον ο κ. Χαρακόπουλος.

Στη συνάντηση ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τον κ. Χαρακόπουλο για την ενημέρωση και τον συνεχάρη για την επιτυχή διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ, στην Γεωργιούπολη Αποκορώνου Χανίων, από τις 22 έως 25 Ιουλίου, με τη συμμετοχή δεκάδων Ορθοδόξων βουλευτών από 17 χώρες, καθώς και εκπροσώπων Πατριαρχείων, τοπικών εκκλησιών και διεθνών Οργανισμών, γεγονός που καταδεικνύει το αυξανόμενο κύρος του διακοινοβουλευτικού θεσμού και τις προοπτικές για τον συντονισμό των εκπροσώπων του ορθόδοξου κόσμου.

Ο υπουργός Εξωτερικών άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ενημέρωση από τον Γ.Γ. της ΔΣΟ για τις διμερείς συναντήσεις που πραγματοποίησε η ηγεσία του θεσμού με εκπροσώπους των μουσουλμάνων, την επικείμενη υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης με την Παγκόσμια Μουσουλμανική Λίγκα στην Αθήνα, καθώς επίσης και την πρόσκληση για συμμετοχή της ηγεσίας της ΔΣΟ στην επόμενη Γ.Σ. του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που θα πραγματοποιηθεί στην Τυνησία. Οι δυο άνδρες συμφώνησαν ότι είναι εξαιρετικά ωφέλιμοι οι δίαυλοι επικοινωνίας με τον μουσουλμανικό κόσμο.

Εκτενής συζήτηση έγινε και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πρεσβυγενή ελληνορθόδοξα Πατριαρχεία της Ανατολής. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μετέφερε στον κ. Δένδια τις ευχαριστίες της ΔΣΟ -που διατυπώθηκαν και από το βήμα της Γενικής της Συνέλευσης- για την ουσιαστική στήριξη που παρέχει διαχρονικά η Ελλάδα στα παλαίφατα Πατριαρχεία και ιδιαίτερα προς το εμπερίστατο Πατριαρχείο Αντιοχείας, επαινώντας την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της στήριξης στον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου, να ενισχύσει, μεταξύ άλλων, το ελληνορθόδοξο

νοσοκομείο «Άγιος Γεώργιος» στη Βηρυτό και τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Balamand με την επανένταξη της ελληνικής ως διδακτικής γλώσσας, όπως ίσχυε στο παρελθόν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων