02/04/2022 02/04/2022 Η Ορθοδοξία ζωογόνος πνοή των ελληνικών κοινοτήτων «Η Ορθοδοξία συνεχίζει να αποτελεί διαχρονικά καθοριστικό στοιχείο διατήρησης της ταυτότητας του απόδημου ελληνισμού, και ζωογόνος πνοή των ελληνικών κοινοτήτων ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη. Επιπλέον, όμως, το οικουμενικό και ειρηνοποιό μήνυμα που μεταφέρει η Ορθοδοξία συνιστά αχτίδα ελπίδας και πνευματικότητας όχι μόνον για τους...
02 Απριλίου, 2022 - 12:18

Συνάντηση Χαρακόπουλου-Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες

Διαδώστε:
Συνάντηση Χαρακόπουλου-Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες

Η Ορθοδοξία ζωογόνος πνοή των ελληνικών κοινοτήτων

«Η Ορθοδοξία συνεχίζει να αποτελεί διαχρονικά καθοριστικό στοιχείο διατήρησης της ταυτότητας του απόδημου ελληνισμού, και ζωογόνος πνοή των ελληνικών κοινοτήτων ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη. Επιπλέον, όμως, το οικουμενικό και ειρηνοποιό μήνυμα που μεταφέρει η Ορθοδοξία συνιστά αχτίδα ελπίδας και πνευματικότητας όχι μόνον για τους πιστούς αλλά ευρύτερα για τον χώρο που δρα η ορθόδοξη εκκλησία. Κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία στην παρούσα εποχή που η ανθρωπότητα αναζητά στέρεα αξιακά θεμέλια σε ένα ρευστό διεθνές περιβάλλον».

Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες και Νοτίου Αμερικής κ. Ιωσήφ, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αθήνα.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ενημερώθηκε από τον ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Λατινική Αμερική για τις δράσεις που έχει αναλάβει η μητρόπολή του για την ενδυνάμωση των ενοριών και την μεγαλύτερη ενεργοποίηση των πιστών στα δρώμενα της Εκκλησίας.

Ενίσχυση της ελληνομάθειας

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ ευχαρίστησε τον κ. Ιωσήφ για την ευγενή καλοσύνη που είχε να τον ενημερώσει για την κατάσταση των ορθοδόξων κοινοτήτων, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ενίσχυση της ελληνομάθειας και την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην ομογένεια. Με την ευκαιρία την συνάντησης εξέθεσε στον Αργεντίνο επίσκοπο τις τρέχουσες δράσεις που αυτό το διάστημα έχει αναλάβει η ΔΣΟ, και κυρίως την προώθηση και προβολή του πρόσφατα εκδοθέντος τόμου «Αγία Σοφία: Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον Κόσμο». Όπως εξήγησε «σκοπός της έκδοσης είναι η αφύπνιση της διεθνούς κοινότητας για την βάναυση και αυθαίρετη απόφαση της τουρκικής ηγεσίας να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε μουσουλμανικό τέμενος. Πρόκειται για μια πράξη που δεν πρέπει να αφεθεί χωρίς απάντηση, γιατί αποτελεί παραβίαση των διεθνών κανόνων, καθώς ο Ναός αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, αλλά και περιφρόνηση των πανανθρώπινων αξιών. Αν η διεθνής κοινότητα δεν κινητοποιηθεί ανοίγει τον δρόμο σε επανάληψη τέτοιων απαράδεκτων πρακτικών που υπονομεύουν την διεθνή τάξη».

Επίσης, ενημέρωσε τον Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες για την απόφαση της πλειοψηφίας της ΔΣΟ σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, «με την οποία καταδικάζεται η ρωσική εισβολή, ενώ παράλληλα διατυπώνεται η έκκληση για την επικράτηση της λογικής και της εξεύρεσης ειρηνικής και δίκαιης λύσης, που θα βάλει τέρμα στα δεινά του πολέμου, της καταστροφής, της απώλειας ανθρώπινων ζωών και της προσφυγιάς».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων