24/07/2019 24/07/2019 Συνάντηση ανάμεσα σε εκπροσώπους της Ιεράς κοινότητας του Αγίου Όρους και τον υπουργό Ανάπτυξης κ Γεωργιάδη πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι 24/7/2019, στο υπουργείο. Η συνάντηση αυτή ήταν σπουδαίου περιεχομένου αφού μπήκε το πρώτο λιθάρι της συνεργασίας του υπουργείου με την Αθωνική Πολιτεία και εκφράστηκαν απόψεις. «Λάβαμε την ευλογία τους και ξεκινήσαμε  συνεργασία,...
24 Ιουλίου, 2019 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 24/07/2019 - 20:16

Συνάντηση Υπουργού Ανάπτυξης με εκπροσώπους του Αγίου Όρους

Διαδώστε:
Συνάντηση Υπουργού Ανάπτυξης με εκπροσώπους του Αγίου Όρους

Συνάντηση ανάμεσα σε εκπροσώπους της Ιεράς κοινότητας του Αγίου Όρους και τον υπουργό Ανάπτυξης κ Γεωργιάδη πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι 24/7/2019, στο υπουργείο.

Η συνάντηση αυτή ήταν σπουδαίου περιεχομένου αφού μπήκε το πρώτο λιθάρι της συνεργασίας του υπουργείου με την Αθωνική Πολιτεία και εκφράστηκαν απόψεις.

«Λάβαμε την ευλογία τους και ξεκινήσαμε  συνεργασία, διότι ασφαλώς το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατόπιν και των εντολών του πρωθυπουργού, δεν θα μπορούσε να αδιαφορεί για το μεγαλύτερο σύμβολο της Ορθοδοξίας που υπάρχει στην πατρίδα μας» δήλωσε ο υπουργός κι έδωσε αμέσως το στίγμα της διάθεσης της κυβέρνησης και του υπουργείου του για την συνεργασία με το Άγιο Όρος σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη.

Είναι γεγονός ότι το υπουργείο εγκαινιάζει μία σταθερή επικοινωνία με την Ιερά Επιστασία, όχι ότι πριν δεν υπήρχε αλλά φαίνεται ότι αυτή η κυβέρνηση το δηλώνει χωρίς αναστολές,  δια στόματος κυρίου Γεωργιάδη:

«Για να δούμε πως και εμείς, ως κυβέρνηση, θα βοηθήσουμε, όπως έκαναν στο παρελθόν και άλλες κυβερνήσεις, ώστε το Άγιο Όρος να προχωρήσει και να συνεχίσει την υπέρλαμπρη πορεία του» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Εκπρόσωπος της Ιεράς Κοινότητας σημείωσε ότι αισθάνονται  μεγάλη χαρά και μεγάλο ενθουσιασμό. Δεν παρέλειψε μάλιστα να αφήσει αιχμές λέγοντας ότι  όταν περάσουν τα 7 χρόνια των ισχνών αγελάδων και έρθει η αλλαγή, δεν μπορεί κανείς να βλέπει να ανατέλλει άλλος ήλιος και να πνέει άλλος αέρας στην πατρίδα μας και αυτό να τον αφήνει ασυγκίνητο.

Τόνισε μάλιστα ότι «Προσωπικά εγώ, αλλά και όλο το Άγιον Όρος, αισθανόμαστε μεγάλη υποχρέωση να συγχαρούμε τον πρωθυπουργό της Ελλάδος, διότι μας κάνει να αισθανόμαστε ότι κατ’ αρχάς έχουμε πρωθυπουργό. Μεγάλη υπόθεση. Και να αισθανόμαστε ότι κατοικούμε σε κράτος ευνομούμενο.»

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων