22/07/2023 22/07/2023 Με κεντρικό σύνθημα έξω τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο, ο Σύνδεσμος Αμμοχώστου Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποίησε ειρηνική διαδήλωση έξω από την βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων την Πέμπτη (20/7), ανήμερα της συμπλήρωσης 49 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Στην επιστολή διαμαρτυρίας που επέδωσε στον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, ο Σύνδεσμος του ζητεί να αναλάβει...
22 Ιουλίου, 2023 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2023 - 15:12

Σύνδεσμος Αμμοχώστου: Διαδήλωση έξω από τη Βουλή των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου

Διαδώστε:
Σύνδεσμος Αμμοχώστου: Διαδήλωση έξω από τη Βουλή των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου

Με κεντρικό σύνθημα έξω τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο, ο Σύνδεσμος Αμμοχώστου Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποίησε ειρηνική διαδήλωση έξω από την βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων την Πέμπτη (20/7), ανήμερα της συμπλήρωσης 49 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Στην επιστολή διαμαρτυρίας που επέδωσε στον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, ο Σύνδεσμος του ζητεί να αναλάβει ενεργότερη δράση και να τηρήσει τις υπογραφές της χώρας του στις συμφωνίες του 1960.

«Η Μεγάλη Βρετανία φέρει μεγάλη ευθύνη για όλα όσα συνέβησαν με την εισβολή στην Κύπρο και τις μετέπειτα ενέργειες, όπως τον παράνομο εποικισμό των Κατεχομένων και τις συνεχείς απειλές και τους εκβιασμούς της Τουρκίας», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δρ. Βασίλης Μαύρου.

Όπως επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Δρ. Μαύρου, «διαμαρτυρόμαστε με τον πιο έντονο τρόπο για τις επαίσχυντες πράξεις του Ερντογάν να έρχεται παράνομα στο Νησί μας για να γιορτάσει την κατάληψη της πόλης το 1974 και να βεβηλώσει με την παρουσία του τα ιερά χώματα της Αμμοχώστου. Με απέχθεια και αποτροπιασμό, ενώνουμε κι εμείς τις φωνές μας μαζί με τον υπόλοιπο Ελληνισμό της Κύπρου για το παράνομο άνοιγμα της κλειστής περιοχής Αμμοχώστου, την παρότρυνση για κατοίκηση της πόλης κάτω από τουρκική διοίκηση, την ενθάρρυνση του ξεπουλήματος των περιουσιών μας στην Αμμόχωστο και τα άλλα Κατεχόμενα».

Μία ημέρα πριν, ο Σύνδεσμος διοργάνωσε σεμινάριο με θέμα «Αμμόχωστος-Συντετριμμένες ζωές», ενώ την Κυριακή στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Χάρινγκεϊ θα τελεστεί μνημόσυνο για τους Πεσόντες Αμμοχωστιανούς. Επιπλέον, τους επόμενους μήνες θα ζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης ψήφισμα για την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων