27/12/2021 27/12/2021 Yπό τη σκιά της επικράτησης της παραλλαγής Όμικρον, συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του Yπουργείου Yγείας, που θα εξετάσει τα επιδημιολογικά στοιχεία, θα αξιολογήσει τα μέτρα που ελήφθησαν για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού και θα προτείνει επιπλέον εάν κρίνει ότι χρειάζεται. Διεύρυνση κριτηρίων χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων Ακόμα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα...
27 Δεκεμβρίου, 2021 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 27/12/2021 - 8:26

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών – Διεύρυνση κριτηρίων χορήγησης μονοκλωνικών

Διαδώστε:
Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών – Διεύρυνση κριτηρίων χορήγησης μονοκλωνικών

Yπό τη σκιά της επικράτησης της παραλλαγής Όμικρον, συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του Yπουργείου Yγείας, που θα εξετάσει τα επιδημιολογικά στοιχεία, θα αξιολογήσει τα μέτρα που ελήφθησαν για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού και θα προτείνει επιπλέον εάν κρίνει ότι χρειάζεται.

Διεύρυνση κριτηρίων χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων

Ακόμα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα έδωσε χθες -με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα- διευκρινίσεις για τη διεύρυνση των κριτηρίων χορήγησης των μονοκλωνικών αντισωμάτων, που αποφάσισε η επιτροπή των ειδικών, με στόχο να τα λάβουν όσο περισσότεροι ασθενείς γίνεται.

Όπως αναφέρει, χορηγούνται τόσο σε νοσηλευόμενους όσο και μη νοσηλευόμενους ασθενείς με ήπια-μέτρια νόσο. «Για τους συναδέλφους μου γιατρούς που θέλουν να συνταγογραφήσουν μονοκλωνικά αντισώματα για ασθενείς με covid-19: Τα κριτήρια έχουν διευρυνθεί από την επιτροπή και χορηγούνται τόσο σε νοσηλευόμενους όσο και μη νοσηλευόμενους ασθενείς με ήπια-μέτρια νόσο. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνταγογράφηση είναι να υπάρχει αναρτημένο το μοριακό τεστ στο μητρώο covid» σημειώνει η κ. Γκάγκα.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων σε ασθενείς με COVID-19 υποβάλλεται από κάθε γιατρό, ανεξαρτήτως ειδικότητας, ιδιώτη ή του ΕΣΥ, μέσα από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων γίνεται από επιτροπή μέσα σε διάστημα λίγων ωρών και σε περίπτωση έγκρισης οι ασθενείς ενημερώνονται από το νοσοκομείο υποδοχής και προσέρχονται σε προκαθορισμένο ραντεβού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων