22/11/2019 22/11/2019 Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας συνεδριάζει σήμερα για να αποφασίσει για τη στάση της σχετικά με την αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. «Στις 22 Νοεμβρίου του 2019 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεράς Μονής Ντανίλοβσκι της Μόσχας υπό την ηγεσία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ....
22 Νοεμβρίου, 2019 - 9:36
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2019 - 9:51

Συνεδριάζει σήμερα η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας

Διαδώστε:
Συνεδριάζει σήμερα η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας

Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας συνεδριάζει σήμερα για να αποφασίσει για τη στάση της σχετικά με την αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

«Στις 22 Νοεμβρίου του 2019 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεράς Μονής Ντανίλοβσκι της Μόσχας υπό την ηγεσία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση από το Πατριαρχείο.

Τις προηγούμενες ημέρες ο αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας πρωθιερέας Νικολάι Μπαλασσόφ ανέφερε ότι λόγω της αναγνώρισης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας είναι αδύνατη ή περαιτέρω μνημόνευση του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Αλεξανδρείας στις πατριαρχικές λειτουργίες στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων