01/07/2023 01/07/2023 Κατείχε και νομίσματα προ της Αλώσεως της Πόλης.  Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 66χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων » και παράβαση της Νομοθεσίας «Περί όπλων». Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες εχθες της Παρασκευή, εντός κοσμηματοπωλείου ιδιοκτησίας του συλληφθέντα στο κέντρο της πόλης,...
01 Ιουλίου, 2023 - 13:01
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2023 - 13:03

Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος με Ευαγγέλιο του 18ου αιώνα και νομίσματα προ του 1453

Διαδώστε:
Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος με Ευαγγέλιο του 18ου αιώνα και νομίσματα προ του 1453

Κατείχε και νομίσματα προ της Αλώσεως της Πόλης. 

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 66χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων » και παράβαση της Νομοθεσίας «Περί όπλων».

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες εχθες της Παρασκευή, εντός κοσμηματοπωλείου ιδιοκτησίας του συλληφθέντα στο κέντρο της πόλης, βρέθηκαν, Ιερό Ευαγγέλιο παλαιού τύπου, βεβαίωση παραλαβής για το ανωτέρω αντικείμενο στην οποία αναγράφονταν τα στοιχεία 78χρονου και σε βάρος του σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία και 242 νομίσματα.

Έπειτα από γνωμάτευση αρμόδιου αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, το Ιερό Ευαγγέλιο και έξι εκ των νομισμάτων εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της Νομοθεσίας «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς». Συγκεκριμένα, το Ιερό Ευαγγέλιο εντάσσεται χρονολογικά στο 18ο αιώνα και το νομίσματα προ του 1453 μ.Χ..

Επιπλέον, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 66χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, 216 φυσίγγια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων