09/08/2022 09/08/2022 Συνελήφθη άνδρας για κλοπή σε παγκάρι εκκλησίας, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, στην περιοχή του Αυγείου. Ο φερόμενος ως δράστης κατηγορείται για τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε εννέα Ιερούς Ναούς της Ηλείας. Τελευταίο χτύπημά του ήταν χθες τα ξημερώματα στον ιερό ναό Αγίων Κωσταντίνου και Ελένης στο Χειμαδιό. Αυτόπτης μάρτυρας που είδε τον συγκεκριμένο άνδρα...
09 Αυγούστου, 2022 - 19:33
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2022 - 19:39

Συνελήφθη δράστης που είχε διαρρήξει δέκα ιερούς ναούς της Ηλείας

Διαδώστε:
Συνελήφθη δράστης που είχε διαρρήξει δέκα ιερούς ναούς της Ηλείας

Συνελήφθη άνδρας για κλοπή σε παγκάρι εκκλησίας, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, στην περιοχή του Αυγείου. Ο φερόμενος ως δράστης κατηγορείται για τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε εννέα Ιερούς Ναούς της Ηλείας. Τελευταίο χτύπημά του ήταν χθες τα ξημερώματα στον ιερό ναό Αγίων Κωσταντίνου και Ελένης στο Χειμαδιό.

Αυτόπτης μάρτυρας που είδε τον συγκεκριμένο άνδρα να εισέρχεται στον τελευταίο Ιερό Ναό, κατέφυγε στην αστυνομία αναφέροντας με λεπτομέρεια όλα όσα συνέβησαν και είδε.

Η μαρτυρία του είχε ως αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα να φτάσουν στη σύλληψή του στην περιοχή του Αυγείου όπου και εντοπίστηκε. Κατά τη μεταφορά του στο Αστυνομικό Μέγαρο και κατά την εξακρίβωση των στοιχείων του, συνδέθηκε με ακόμα εννέα περιπτώσεις κλοπών σε ιερούς ναούς της Ηλείας με σημαντικά ποσά και φθορές αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Επαρχιακή Οδό Πύργου – Οινόης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ΄ εξακολούθηση (τετελεσμένες και σε απόπειρα).

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, εντόπισαν σε στοχευμένο έλεγχο τον κατηγορούμενο να κινείται με αυτοκίνητο και σε έρευνα που του ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν τρεις σακούλες, που περιείχαν το χρηματικό ποσό των 1.705 ευρώ σε κέρματα αξίας από πέντε λεπτά του ευρώ μέχρι και δύο ευρώ, καθώς και πληθώρα εργαλείων εντός του οχήματός του, όπως ηλεκτρικό τροχό κοπής, δίσκοι κοπής μετάλλου, πένσα, μπουζόκλειδο και άλλα.

Οι αστυνομικοί διακρίβωσαν ότι ο κατηγορούμενος λίγα λεπτά, πριν τον έλεγχο, είχε αφαιρέσει το χρηματικό ποσό από Ιερό Ναό στο Χειμαδιό Ηλείας, ενώ χρησιμοποιούσε τα εργαλεία, που βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του για να διαπράττει διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς.

Από την προανάκριση που ακολούθησε οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, διακρίβωσαν ότι ο συλληφθείς από 01-6-2022 μέχρι και 28-6-2022, στην Ηλεία, είχε διαπράξει ακόμη οκτώ κλοπές σε Ιερούς Ναούς, απ΄όπου είχε αφαιρέσει συνολικά ακόμη 2.600 ευρώ και πληθώρα από ταμάτα πιστών, όπως χρυσά κοσμήματα, βέρες, δαχτυλίδια, ρολόγια κ.α.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε περιοχή της Ηλείας, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν σημαντικό μέρος από τα τάματα και πιο συγκεκριμένα:

9 χρυσά δαχτυλίδια,
4 χρυσούς σταυρούς,
Χρυσή αλυσίδα λαιμού
Χρυσό βραχιόλι και
Χρυσό μενταγιόν
Ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν αστυνομικές Υπηρεσίες στην Κρήτη για κλοπές σε Ιερούς Ναούς και του είχαν επιβληθεί περιοριστκοί όροι εμφάνισης σε αστυνομική Υπηρεσία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ τα τάματα που κατασχέθηκαν θα αποδοθούν στους εφημέριους των Ιερών Ναών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων